Ford Fairlane GT uitlijnen

ford-fairlane-gt-kuil-banden-groningen

Ford Fairlane uitlijnen bij Kuil Banden in Groningen. Jannes, onze specialist uitlijnen kan eigenlijk iedere auto uitlijnen. Nieuwe auto’s maar ook klassiekers zoals deze Ford Fairlane zijn voor Jannes geen probleem. Deze Ford Fairlane is de GT uitvoering.

Ford Fairlane, een échte Amerikaan!

De Ford Fairlane is een échte Amerikaanse auto. Zijn historie gaat terug naar de auto’s die we van de films kennen en die in Cuba veelvuldig op de foto gaan. In de jaren 50 werd de Ford Fairlane in duotoon geleverd, denk aan wit met baby blauw of oud roze.

De Ford Fairlane is in de jaren daarna als veel verschillende types uitgebracht. Zo is de Fairlane als gezinsauto, pickup, GT, cabrio en zelfs met sportsroof beschikbaar geweest. Sportsroof  is beter bekend onder de naam fastback en werd bij meerdere Ford modellen gebruikt zoals bij deze Ford Mustang Fastback.

ford mustang

Ford Mustang Fastback foto: flickr: davocano

De motor in de Ford Fairlane is, hoe kan het ook anders, een mooie V8. Aan pk’s verschilt het per uitvoering, deze heeft een 4,7 liter aan boord en zal rond de 300 PK geven. Opvallend is dat de coupe geleverd is met en zonder spijl bij het zijraam aan de achterkant. Logisch als je bedenkt dat de auto ook als cabrio beschikbaar was en de spijl dus eigenlijk weg gelaten kon worden.

ford-fairlane-gt-uitlijnen

Na deze, vijfde, generatie hebben nog twee generaties gevolgd waarna het een tijd stil is geweest rond het concept Fairlane. In 2005 was er echter een nieuwe concept car, in niks lijkend op de Fairlane die we kennen. Dit zullen ze zich bij Ford ook gerealiseerd hebben waarna deze auto uitgebracht is als Ford Flex.

You may also like...