Honda CRX, nu al een klassieker

honda-crx-apk-keuring

Is de Honda CRX een upcoming klassieker? Het zou zomaar kunnen! Drie generaties zijn er door Honda gebouwd waarvan deze tweede generatie misschien wel de meest iconische is.honda-crx-1990-kuil-banden

Deze tweede generatie CRX, bij Kuil Banden voor een APK keuring, lijkt sterk op de eerste generatie hoewel technisch veel veranderd is. Vormen zijn strakker dan de eerste en ook heeft deze tweede versie meer vermogen. De derde generatie, de CRX del Sol wijkt sterk af van de tweede generatie en zal voor sommigen ook niet als ‘echte’ CRX te herkennen zijn. Hoewel de aanpassingen zoals het Targa dak zeker gewaagd en uniek zijn is de Del Sol meer een model op zich geworden. De del Sol is de laatste versie in de CRX modellen lijn.

Tegenwoordig is er geen nieuwe versie van de CRX meer in de modellen van Honda te vinden maar is er een alternatief, de Honda CR-Z, gebouwd tussen 2010 en 2016. Deze auto heeft van de CRX het design geërfd maar is technisch een hybride moderne auto. Voor CRX fans zeker de moeite waard om te bekijken.

 

honda crz

Honda CR-Z, foto: Curtis Palmer, Flickr, licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

You may also like...