MERCEDES GLC bij Kuil Banden

mercedes-glc-kuil-banden

Deze Mercedes GLC staat vanaf vandaag op zwarte velgen. Bij Kuil Banden hebben wij deze auto op zwarte lichtmetalen velgen mogen zetten.

mercedes-c-klasse-estate

Mercedes C-Klasse Estate, nieuw model
foto: The NRMA, Flickr
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

mercedes-c-klasse-estate

Mercedes C-Klasse Limousine – 2013
foto: RL GNZLZ, FLickr
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Mercedes lijkt tegenwoordig wel heel veel modellen te hebben. Noem een letter in het alfabet en Mercedes heeft er wel een model bij gemaakt. De reden waarom dit zo lijkt is een slimmigheidje waarmee je een Mercedes kan kiezen zoals je hem hebben wilt. Neem bijvoorbeeld de C-Klasse, een van de bekendste modellen. Je C-Klasse is niet zomaar een auto die je koopt, je kiest de carrosserie die bij je past. Gebruik je ‘m voor woon-werk verkeer dan neem je de limousine. Meer ruimte nodig? Dan neem de Estate uitvoering. Weinig ruimte? Dan de coupé of cabriolet voor als je in de zon wilt zitten.

De C-Klasse biedt dus eigenlijk al een heel gamma aan modellen. Maar stel je woont afgelegen en moet over een zandpad rijden. Of je wilt gewoon een mooie SUV hebben? Dan Kijk je naar een Mercedes G-Klasse, je kent hem wel, die ene Mercedes die klassiek lijkt, jeep genen heeft en tot ieders vreugde nog steeds onveranderd is gebleven (Landrover, als je dit leest, tijd om de Defender terug te brengen). Maar stel je wilt een SUV Mercedes die ook een C-Klasse is?

Mercedes ML wordt GLE, hele nieuwe lijn SUV’s

Wir schaffen das! Heeft Mercedes gedacht en voila, daar is de GL serie, afstammeling van de M-Klasse maar dan verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Je hebt de GLA, de A-Klasse (instapper) van Mercedes als SUV uitvoering. Dan heb je de C-Klasse, zoals deze die bij Kuil Banden voor nieuwe velgen in de werkplaats staat. Dan de GLE, vergelijkbaar in modellen lijn met de E-Klasse, die trouwens als SUV maar ook als niet-SUV maar wel als All Terrain verkrijgbaar is. Snap je het nog? Goed, je hebt de GLC dan ook weer als All Rounder (Deze die je hier ziet) en als Coupé.

Mercedes ML

Mercedes ML
foto: M 93: dein Nordrhein-Westfalen, Fickr.
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

mercedes gel

Mercedes GLE
foto: Kārlis Dambrāns, Flickr
https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

mercedes-glc-velgen

mercedes AMG gts

Mercedes AMG GTS
foto: Eddy Clio, Flickr
https://creativecommons.org/licenses/by-nd/2.0/

Wat missen we nog? Genoeg Mercedes modellen níet genoemd… sorry.

Als je een beetje Mercedes kenner bent, weet je dat we een paar klassen overgeslagen hebben, zoals de B-Klasse, CLA, CLS, E-Klasse (gewoon de C-Klasse maar dan dikker), S-Klasse (De E-Klasse maar dan nog dikker). We missen in deze post nog heel wat lekkers, we zijn nog niet eens bij de ‘top of the bill’. Zoals de Maybach, de S, SL en SLC en dan hup, door naar de AMG GT, verkrijgbaar als coupé én Roadster. Oh, maar als we het over AMG hebben moeten we eigenlijk ook noemen dat vrijwel ieder model er als AMG versie is, dus tel nog maar 17 modellen bij je lijstje op. Is AMG dan de dikste versie? Niet per se, je hebt ook nog Brabus, zeer bekwaam in het nog prettiger maken van al die modellen! Genoeg over dus om nog een hele post aan te besteden en hopelijk deze in de werkplaats voorbij te zien komen!

Mercedes designer Gorden Wagener

Deze man heeft het woord Wagen gewoon al in zijn naam staan en hij is de designer van onder andere de GLE Coupé. Sinds de eeuwwisseling actief in het ontwerpen van de Mercedes modellen en sinds 2016 hoofd van de design afdeling. En dat Wagener het erg goed heeft gedaan wordt wel bewezen door de tijdloosheid van de ontwerpen. Iedere nieuwe uitvoering van een model lijkt meer een toevoeging dan een vervanging. Alles wat Mercedes de afgelopen 7 jaar is gaan bouwen oogt nog steeds zeer up to date. Je kan je voorstellen dat deze manier van auto’s ontwerpen een enorme hoeveelheid uitvoeringen en types op de markt brengt.

Als we het in een stappenplan zouden zetten, hoe je tot zo’n rijk assortiment aan modellen komt, zou het er ongeveer zo uitzien:

  1. Je begint met een heel breed assortiment modellen
  2. Daar voeg je in vrijwel ieder model 3 of 4 types aan toe, van coupé tot SUV.
  3. Dan focus je in je ontwerp op een tijdloos design en technische degelijkheid
  4. Dan heb je AMG en Brabus waar ze van de meeste modellen de dikste versies maken
  5. Alle stappen doorlopen? Dan kun je nu uit een 70 nieuwe modellen kiezen met weer tal van uitvoeringen!

Deze manier van auto’s ontwerpen lijkt voor Mercedes zeker zijn vruchten af te werpen. Benieuwd naar alle Mercedes modellen? Bekijk ze op de officiële site van Mercedes.

You may also like...