Nieuwe lichtmetalen velgen Volkswagen Touareg

  • volkswagen-touareg-kuil-banden-groningen
  • volkswagen-touareg-lichtmetalen-velgen
  • volkswagen-touareg-velgen

De Volkswagen ouaoureg is een bijzondere auto en mag zich tot het top segement van de SUV’s rekenen. Niet alleen door het gedeelde platform van de Porsche Cayenne en later de Audi Q7 maar ook motorisch is het een SUV die er mag zijn. Waarbij de Cayenne met benzine motor bedoeld is om een Porsche 911 met meer ruimte te zijn en niet uitzonderlijk gemaakt is voor rijden op ruw terrein, is de Touareg voorzien van lage gearing motor om ook offroad het een en ander te kunnen bieden. Voor degene die de Touareg er gewoon mooi uit vindt zien, lekker veel ruimte wil en graag de sportiviteit van de Cayenne wil is er natuurlijk ook een dikke motor beschikbaar. Tevens was de motor waarmee de auto zijn gezicht aan de wereld liet zien een unicum op zich. Wat dat voor motor is? Een 5 liter V10 TDI motor, kortom de eerste 10 cilinder dieselmotor en direct de sterkste dieselmotor ooit in een productie auto. De motor is bijzonder in veel opzichte en dit maakt mede deze auto ook zo interessant. Het is niet zomaar een SUV die er dik uitziet, het is een SUV die erg krachtig ís!

De Volkswagen Touareg wordt al sinds 2002 gemaakt waarbij de eerste generatie tot 2010 gebouwd is met in 2007 een facelift. In 2010 kwam de tweede generatie van deze auto op de markt met weer een facelift in 2014. De tweede generatie had niet langer de V10 aan boord maar moet het met een paar cilinders minder doen, toch levert dit in de prestaties niet in.

Bij Kuil Banden hebben we voor deze Volkswagen Touareg lichtmetalen velgen mogen leveren. Ook de velgen kunnen bij zo’n auto niet te ‘klein’ zijn, maar een nette 21inch. Wat ons betreft maken deze velgen de Touareg helemaal af, de zijn robuust, sportief en stijlvol.

 

volkswagen-touareg-velgen volkswagen-touareg-lichtmetalen-velgen volkswagen-touareg-kuil-banden-groningen

You may also like...