Rolls Royce Silver Spur bij Kuil Banden

  • kuil-banden-rolls-royce-banden
  • rolls-royce-dashboard
  • rolls-royce-groningen
  • rolls-royce-kuil-banden
  • rolls-royce-logo
  • rolls-royce-silver-spur-interieur

De Rolls Royce Silver Spur is de verlengde versie van de Rolls Royce Silver Spirit. Deze auto bij Kuil Banden, van bouwjaar 1981, is afkomstig uit de eerste productiejaren van deze auto. Een unieke auto, waarvan er ongeveer 6.000 gemaakt zijn. Bij Kuil Banden mochten we deze keer de auto uitlijnen, een precisiewerkje waar wij met jarenlange ervaring en moderne apparatuur onszelf specialist in mogen noemen.

Als bandenspecialist is een auto uitlijnen een dienst die hand in hand gaat met een goede dienstverlening omtrent autobanden. Waarom vraag je je af? Wanneer je banden uitlijnen gedaan is door een specialist staan de banden op de juiste manier op de weg en onder de auto. Hierdoor voorkom je scheve slijtage, één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdig je banden vervangen.

Rolls Royce oldtimer

Maar terug naar de Rolls, een prachtige auto in werkelijk topstaat. Het unieke aan deze specifieke auto, en wat oldtimer- en klassieker kenners kunnen waarderen, is dat deze niet gerestaureerd is. Een originele auto in nog bijna nieuwstaat dus. De details en de sfeer van de auto is onaangetast en straalt pure nostalgie uit. Het interieur is misschien wel het mooiste aan deze auto. Je waant je een voorname dame of heer, een royal met het houten stuurwiel, houten dashboard en de lederen bekleding.

De Rolls Royce Silver Spur en Silver Spirit van de bouwjaren 1980 tot 1989 worden aangedreven met een V8 motor van bijna 6.7 liter! Een beest van een motor dus, die zeker wel een slokje benzine lust! Na deze Silver Spur ging Rolls Royce zelf ook op snelheid komen, hierna volgde de versie 2, 3 en 4 van deze auto. Waarvan de Silver Spur III voorzien werd van een Turbo en 4de versnelling, wat het tot de snelste tot dan toe maakte. Tegenwoordig zijn ze nog een stuk sneller!

Is de Rolls Royce Silver Spur nog steeds verkrijgbaar?

Je kunt nieuwe modellen Rolls Royce kopen, maar de Silver Spur komt niet meer uit de fabriek. Als klassieker kopen kan zeker, hoewel je een grote portemonnee mee moet brengen. Op dit moment staan deze auto’s voor 14.000 – 70.000 euro te koop afhankelijk van staat, type en uitvoering, geen zacht prijsje dus. De opvolger van de Rolls Royce Silver Spur, de Rolls Royce Silver Seraph, kwam in 1998 op de markt, maar met een productieaantal van slechts 1570 stuks, zul je deze ook niet snel aan je wagenpark toe kunnen voegen.

Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat Rolls Royce nog steeds een merk is voor de dames en heren van goede afkomst. En hoe oud een Rolls Royce ook wordt, er blijft een stukje magie omheen hangen. Iets wat je terug ziet in de uitstraling, in het gevoel van achter het stuur van een Rolls plaats nemen of alleen al in de naam, zoals Silver Spirit, Silver Spur, Seraph of de modernere namen zoals Phantom, Ghost of Wraith. Alsof de auto uit een sprookje weggereden is, en onderweg naar een volgend avontuur even door jouw straat rijdt. En zelfs een sprookjesauto moet af en toe langs voor onderhoud, nieuwe banden of een uitlijnen, en dan is iedere auto welkom bij Kuil Banden.rolls-royce-silver-spur-interieur rolls-royce-logo rolls-royce-kuil-banden rolls-royce-groningen rolls-royce-dashboard kuil-banden-rolls-royce-banden

You may also like...