Toyo Proxes R40 op Mazda CX 3

Binnenkort komt Mazda met de Mazda CX 3, een nieuwe SUV. Aan Toyo de eer om de Toyo Proxes R40 te leveren als eerste autobanden onder deze auto. De auto is een ideale crossover, handig voor in de stad en geschikt voor langere afstanden. Mazda heeft gekozen voor de Toyo Proxes R40 onder de 4 wiel aangedreven exemplaren. Eerder al mocht Toyo de Proxes R39 onder de Mazda 2 leveren. De Mazda CX 3 is optisch een vergroting van de Mazda 2 en dus moesten er ook grotere autobanden onder.

Het design van de Mazda CX 3

Het ontwerp is bekroond met een Reddot Design award, klink goed en ja, de auto ziet er ook goed uit. Strak, modern, led koplampen, grote wielkasten, gestroomlijnde zijkant, dubbele uitlaat, interieur van handgemaakte kwaliteit en een dashboard zonder te veel knoppen maar versimpeld en strak.

Het is tegenwoordig geen nieuws meer dat alle auto’s op elkaar gaan lijken, maar er zijn bij de Mazda CX 3 een aantal punten wel noemenswaardig. De lijnen in de zijkant doen erg veel denken aan een Seat en de koplampen, dat stukje tussen de lamp en de gril, dat hebben we eerder gezien bij BMW. De gril is uiteraard uit 1 stuk, sinds Audi daarmee begonnen is, zien we steeds vaker auto’s met singleframe gril, ze mogen het alleen niet zo noemen want het trademark daarop ligt toch echt bij Audi.

toyo proxes r40 mazda cx 3

You may also like...