Triumph TR2 uitlijnen

  • triumph-tr2-achterkant
  • triumph-tr2-interieur
  • triumph-tr2-logo
  • triumph-tr2-uitlijnen
  • triumph-tr2-velgen-autobanden
  • triumph-tr2-zijkant
  • triumph-tr2

Onlangs in de werkplaats bij Kuil Banden, een Triumph TR2 voor uitlijnen. Deze Triumph is werkelijk in een schitterende staat. De huidige eigenaar had het geluk de auto zo te kunnen kopen, waarbij de vorige eigenaar alles aan de auto had laten vervangen wat nodig was. Kortom een auto waar je de zomer plezier van kan gaan hebben. Jannes mocht de auto nog even uitlijnen om de Triumph TR2 helemaal klaar te maken voor een lange zomer.

Triumph TR2

De triumph TR2 is tussen 1953 en 1955 gebouwd. Iets meer dan 8000 van deze auto’s zijn uit de fabriek in Engeland gerold. Met deze auto kan een topsnelheid van 172 gehaald worden en van 0 naar honderd duurt een slordige 12 seconde. Zeker in de tijd dat de auto op de markt was, waren dit mooie nummers. Tegenwoordig zijn deze cijfers niet indrukwekkend en dat veranderd ook het gebruik van de auto. Ontwikkeld als sportwagen is het met de jaren steeds meer een tour auto geworden. Ook doet het je afvragen waar we naartoe gaan met de auto’s van tegenwoordig. De Audi RS3 2015 gaat van 0-100 in 4,3 seconde, ongeveer 3 keer zo snel als deze sportwagen van Triumph en dat over een periode van ongeveer 60 jaar. Hoe snel kunnen de auto’s in nog eens zo’n tijdsbestek? Praat je dan over 0-100 in minder dan 2 seconde? Met de stijging van het aantal PK’s in auto’s lijken we die kant wel op te gaan. Onlangs hadden we nog de Golf 7 GTI in de werkplaats met precies het dubbele aantal PK’s ten opzichte van de eerste Golf GTI.

Iets dat met de jaren onveranderd blijft is de schoonheid van deze auto, wat een prachtig design. Let vooral op de originele spaakvelgen met centerlock (Dit zien we tegenwoordig steeds vaker)! En wanneer deze TR2 start en je het gaspedaal indrukt indrukt hoor je een geluid dat je alleen van een sportauto kunt verwachten. De interesse in klassiekers en oldtimers is iets dat steeds meer groeit. In de media zie je oldtimers in reclames, films en fotografie. Ook de prijzen van oldtimers en klassiekers zijn aan het stijgen, zeker exemplaren in perfecte staat.

You may also like...