Waarom auto uitlijnen?

auto uitlijnen kuil banden

Je auto uitlijnen verlengt de levensduur van je banden. Zo, dat was een makkelijk antwoord. Hoe zit dat nou, auto uitlijnen? Sommige mensen denken dat het bij de bandenwissel hoort en vaak worden auto uitlijnen en banden balanceren door elkaar gehaald. Bij Kuil Banden doen we het allebei, dus kunnen je uitleggen wat de verschillen zijn. Om veilig te kunnen rijden moeten de wielen recht onder de auto staan, anders trekt je auto naar links of rechts of slingert. Banden balanceren dient bij iedere bandenwissel gedaan te worden. Zelfs wanneer de autobanden niet van de velgen afkomen is het verstandig de banden nogmaals te controleren en indien nodig te balanceren. Het balanceren gebeurt doorgaans met lood welke op de velg wordt geplakt. Meestal is de afwijking minimaal en hoeft er maar weinig lood op om het wiel goed rond te laten draaien.
auto uitlijnen

Auto uitlijnen, een belangrijke taak

Auto uitlijnen is heel belangrijk. Bij Kuil Banden doen wij het auto uitlijnen in Groningen iedere dag. Met de nieuwste apparatuur en kennis van iedere soort auto, kunnen wij alles uitlijnen. Van nieuwe auto tot oldtimer, wij lijnen je auto perfect uit. Het uitlijnen van de auto wordt gemeten, gekeken wordt of alle wielen recht onder de auto zitten. Waar nodig wordt het een en ander bijgesteld om de wielen recht op de weg en recht ten opzichte van elkaar te krijgen. Waarom is dit nodig? Hier komen we terug bij de autobanden: een slecht uitgelijnde auto trekt niet alleen naar één kant wat het onveilig maakt, je autobanden slijten veel sneller! Doordat de banden op een slecht uitgelijnde auto niet recht op de weg staan, slijten de banden aan de ene kant sneller dan aan de andere kant. Dit effect wordt natuurlijk steeds groter waardoor je je autobanden veel sneller versleten hebt. Het is zonde van je geld, van de banden en bovendien onveilig. Een controle is snel uitgevoerd, en ook het uitlijnen kan vrij snel gedaan worden. Reden genoeg dus om hier niet mee te wachten.

Hoe weet ik of ik mijn auto moet uitlijnen

Weten of je je auto moet uitlijnen is makkelijk, veel banden hebben tegenwoordig slijtage indicatoren, je kan in het profiel van de band indicaties zien die aangeven dat de band scheef afslijt. Wanneer je auto naar links of rechts trekt of wanneer je niet koersvast rijdt als je het stuur los laat, weet je eigenlijk ook wel zeker dat de auto moet worden uitgelijnd. Ook bij het uitlijnen geld dat je de kosten auto uitlijnen sneller terug verdient hebt doordat je langer met je banden doet. Wacht dus niet te lang, bel Kuil Banden en laat je auto uitlijnen!

You may also like...