Audi A3 Toyo Snowprox S953A

Audi A3 ook op Toyo autobanden

In het artikel over de Audi A7 op Toyo banden zeiden we het al, de samenwerking tussen Toyo en Audi zal de komende tijd verder uitgebreid worden. Na de Q7 op Toyo T1 Sport SUV A autobanden te leveren, gaat Audi ook de nieuwe A3 voorzien van Toyo’s. Met dit goede nieuws kwam Tatsuo Mitsuhata, CEO van Toyo Tire Europe GMBH vandaag.

Toyo Snowprox S953A

De Toyo Snowprox S953A kenmerkt zich door uitstekend rijgedrag en de goede wegligging en is specifiek ontworpen met de Audi A3 in gedachte. De S953A is de opvolger van de Toyo S935.

Voordelen van de Toyo Snowprox S953A:

  • uitstekende grip op nat wegdek
  • wegligging en rijeigenschappen geoptimaliseerd voor nat wegdek
  • stabiliteit bij hoge snelheden

Bandenlabel Toyo Snowprox S953A
Brandstof efficiëntie : F
Grip op nat wegdek: C
Geluid in dB: 70
Geluidsklasse: 2

De Toyo Snowprox S953A zal in de eerste instantie alleen in bandenmaat: 205/50R17 geleverd worden met loadindex, oftewel gewichtsklasse 93 en snelheidsindex H. De winterband is voorzien van een versterkte zijkant (XL). De Snowprox S953A is natuurlijk een echte winterband en is voorzien van Modder en Sneeuw (MS) codering, dit geeft aan dat de band uitermate geschikt is voor winterse omstandigheden.

Welke autobanden op Audi A3

Welke banden er op de nieuwe Audi A3 komen is inmiddels ook bekend, dit zal de Toyo Snowprox S953A in bandenmaat 205/50R17 93H XL zijn. Vanaf het winterseizoen zullen deze winterbanden standaard onder de A3 komen. Waarom Audi voor deze winterbanden gekozen heeft, ligt in de filosofie die het merk voert: Voorsprong door Techniek. Audi ziet in het innovatieve ontwerp van de Toyo Snowprox S953A deze filosofie terugkomen.

Audi autobanden en winterbanden van Toyo

De lijst met autobanden en winterbanden van Toyo die Audi gebruikt, begint inmiddels aardig lang te worden. Hieronder even een beknopte samenvatting van de recente ontwikkelingen
Audi Q7 – Toyo Open Country W/T of Toyo T1 Sport SUV A
Audi RS4 – Toyo Proxes T1 Sport
Audi RS5 – Toyo Proxes T1 Sport

You may also like...