De beste skigebieden in Europa

winterbanden-oostenrijk-frankrijk

Wanneer je graag op wintersport wilt is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor één van de beste skigebieden in Europa. Zo voorkom je dat je al na een paar dagen bent uitgekeken en weet je zeker dat je op de mooiste plekjes kunt komen met je skipas. Hoewel het kiezen van het beste gebied voor wintersport natuurlijk wat subjectief is staat vast dat in er vooral in Oostenrijk enkele gebieden zijn waar mensen over het algemeen zeer graag komen om te skiën. Denk hierbij vooral aan:

  • Gerlos
  • Neukirchen am Grossvenediger
  • Sankt Jakob Defereggental
  • Bad Gastein

Deze plekken vinden we niet voor niks terug in veel top 10 lijsten voor de beste wintersportgebieden van Europa.

Goedkope skigebieden op rijafstand van Nederland

Veel van de locaties in Oostenrijk en vooral in Zwitserland zijn wel behoorlijk aan de prijs. Wanneer je liever de iets goedkopere skigebieden op rijafstand van Nederland op wilt zoeken dan komen diverse locaties in Frankrijk goed uit de tests. Dit gaat onder meer op voor Les Sybelles en La Norma. Hier heb je een brede keuze aan pistes, maar is een skipas vaak niet meer dan 40 euro per dag. Dat is een behoorlijk verschil met de prijzen om te mogen skiën in sommige andere gebieden.

Met goede winterbanden op skivakantie

Wanneer je op wintersport gaat met de auto moet je per se winterbanden of goede all seasonbanden hebben. In veel wintersportlanden is het verboden om zonder deze producten de weg op te gaan. Bovendien is het natuurlijk voor jou en de andere inzittenden een stuk veiliger om met goede banden in de winterse omstandigheden te gaan rijden. Kom daarom voor vertrek nog even langs bij Kuil Banden voor de wintercheck en eventueel nieuwe winterbanden. Zo weet je zeker dat je skivakantie niet in mineur eindigt door problemen met je autobanden.

You may also like...