De beste zomerbanden aanschaffen?

zomerbanden-test

Wanneer je nieuwe autobanden moet kopen dan wil je natuurlijk alleen voor de allerbeste producten je portemonnee trekken. Er zijn veel variabelen die bepalen of een zomerband goed is of niet. Het hangt daarnaast af van je wensen, rijgedrag en natuurlijk het bedrag dat je uit wilt geven wat voor jou de beste zomerbanden zijn. De remcapaciteiten zijn belangrijk, maar daarnaast is de slijtage, het rijcomfort, het verbruik en de rolweerstand, de bochtensnelheid en hoe de band omgaat met aquaplaning van belang. Door deze hoeveelheid factoren kan een zomerbanden test je meer inzicht geven in de kwaliteiten van een autoband. Het is daarnaast natuurlijk altijd mogelijk om advies op maat te krijgen bij Kuil Banden. Zo weet je zeker dat je voor jouw auto en rijgedrag de beste zomerbanden aanschaft.

Zomerbanden test van ANWB en Autoweek

Verschillende instanties en bedrijven voeren jaarlijks een zomerbanden test uit. Twee van de grootste tests worden door de ANWB en Autoweek gedaan. De ANWB heeft in 2019 de beste zomerbanden in de bandenmaat 185/65 15 H en 215/55 R 16 C getest. In de resultaten hebben ze onderscheid gemaakt tussen de verschillende eigenschappen van de band. Hier kun je de resultaten lezen. Autoweek heeft wel een overall ranglijst gemaakt. In de top vinden we onder andere van deze merken de  zomerbanden terug:

  • Michelin
  • GoodYear
  • Continental
  • Falken
  • Hankook

Zomerbanden bij Kuil Banden aanschaffen

Bij Kuil Banden kun je uiteraard de hoogst gewaardeerde producten uit de zomerbanden test vinden. Wij hebben een erg breed aanbod en weten als geen ander welke band bij jouw auto en rijsituatie past. Soms kan het lonen om voor een slijtvastere band te kiezen, of om juist voor een band met meer grip te gaan. Door het advies op maat rij je altijd met de best zomerbanden weg bij Kuil!

 

You may also like...