Michelin CrossClimate all season autobanden kopen?

michelin-cross-climate

Een paar jaar geleden verscheen bij de alom bekende autobandenfabrikant Michelin het model CrossClimate. Deze all season autoband is inmiddels niet meer weg te denken uit het assortiment van Kuil Banden. Het bijzondere aan de Michelin CrossClimate all season autoband is dat dit product zich gedraagt als een zomerband, maar daarnaast ook de voordelen heeft van een goede winterband. De band is niet voor niks goedgekeurd voor gebruik onder winterse omstandigheden, maar dit gaat niet ten koste van het rijcomfort. Hoewel dit vaak door het grove profiel bij een winterband wat minder is. Voor wie op zoek is naar één van de allerbeste banden die het hele jaar uitstekende prestaties aflevert en bovendien erg lang mee gaat is deze autoband daarom absoluut een aanrader.

Concurrenten van de Michelin CrossClimate all season

De Michelin CrossClimate all season werkt zo goed als allround band dat Michelin is sommige kleinere bandenmaten geen andere zomerbanden meer maakt. Wanneer we kijken naar bandentests dan blijkt vooral dat op het vlak van slijtage deze autoband uitstekend scoort. Andere merken autobanden die het goed doen in de tests zijn:

  • Continental
  • Vredestein
  • GoodYear

Uiteraard gaat op dat elke bandenleverancier en elk model zijn eigen voor- en nadelen heeft. Bij een all season autoband is het vaak een compromis tussen de levensduur, rijprestaties en zomer- en wintereigenschappen.

Kies de best band voor jouw auto

Het kan erg lastig zijn om de beste band voor jouw auto te kiezen door de vele factoren die van invloed zijn op de prestaties. Bovendien wil je natuurlijk niet te veel betalen voor een autoband. Kom daarom gerust eens langs bij Kuil Banden. Wij geven je graag advies op maat om voor jouw budget en situatie de beste band te vinden. Doordat we een grote voorraad hebben kun je uiteraard rekenen op een snelle service.

You may also like...