Waarom kiezen voor zomerbanden?

vredestein-ultrac-satin

Elk seizoen zorgt voor andere uitdagingen op de weg. Veel sneeuw en regen en lage temperaturen vragen om andere banden dan loeihete en kurkdroge wegen. Het kan daarom, afhankelijk van onder meer je auto, je rijstijl en het gebruik van je auto, verstandig zijn om te kiezen voor zomerbanden in de warmere maanden. Dit heeft meerdere redenen. De zomerbanden zijn ten eerste beter in waterafvoer op nat wegdek, bijvoorbeeld tijdens een regenbui. Daarnaast is het rubber beter bestand tegen hitten. En, ook niet onbelangrijk, vaak zijn zomerbanden een stukje mooier om te zien en je wilt natuurlijk dat je auto er zo mooi mogelijk uit ziet! Het is daarnaast belangrijk dat het verbruik van je auto en het geluid dat je produceert lager is met dit soort autobanden. Dit komt vooral omdat er wat minder profiel op zit. Ook in de auto kan dit veel verschil maken en prettiger rijden. We hebben onder meer van de volgende merken autobanden speciaal voor de zomermaanden beschikbaar:

  • Vredestein
  • Pirelli
  • Goodyear
  • Dunlop
  • Continental
  • Nexen

Zomerbanden op tijd vervangen

Heb je al zomerbanden dan is het handig om goed in de gaten te houden wanneer deze aan vervanging toe zijn. Omdat er vaak iets minder profiel onder de banden zit en veel vakantiekilometers voor extra slijtage kunnen zorgen is het verstandig om tijdig de autobanden te vervangen. Een versleten band kan gevaarlijke situaties opleveren en je grip vooral bij nat weer ernstig verminderen.

Laat de experts je helpen

Elke auto en elke automobilist is weer anders. Rij je bijzonder veel en hou je wel van wat power, dan zal je misschien meer hebben al zomerbanden en winterbanden dan iemand die zijn auto maar af en toe gebruikt. Wij geven je bij Kuil banden in Groningen graag advies op maat. Soms kan een all season band bijvoorbeeld de beste of meest voordelige keuze zijn. Kom gerust een langs of bel voor advies.

You may also like...