Gebruikte landbouwwielen en velgen vermaken

kuil banden gebruikte landbouwwielen vermaken

Een tractor moet altijd op het juiste spoor rijden, mede hierdoor kan bodemverdichting tegen gegaan worden. In de presentatie van Michelin tractorbanden werd duidelijk wat bodemverdichting ons jaarlijks kost en hoe dit voorkomen kon worden. Op het juiste spoor rijden is net zo belangrijk, maar, wanneer je wisselt van tractor of machine, staan de wielen die je al hebt, niet meer op het juiste spoor. De bolling of ET waarde moet anders staan, met andere woorden, het hart van de velg moet verder naar binnen of naar buiten staan. Tot voorheen werden de wielen ingeruild voor nieuwe wielen, een kostbare aangelegenheid, en men blijft met stapels wielen in de voorraad zitten die, door een verkeerde bolling, niet  meer onder moderne machines gebruikt kunnen worden. De kosten die hiermee gemoeid gaan zijn gigantisch, en met het modern houden van je bedrijf is het een terugkerend probleem. Kuil Banden is niet alleen bandenspecialist voor de landbouw, maar ook pionier als het op product innovatie aankomt.

Velgen vermaken

Maanden is er gebouwd aan de machine waarmee volledig automatisch het hart van de velg eruit gefreesd kan worden. Daarna kan het hart op de juiste hoogte gezet worden, de meting hiervan wordt met laser gedaan, hierdoor komt het hart er volledig recht in. Daarna is het een kwestie van vastzetten en lassen om de ET waarde of bolling op maat te krijgen. De wielen zijn nu in principe vermaakt, maar het werk is nog niet klaar. Velgen stralen is de volgende stap. In onze eigen straalcabine gaat Henk de velgen stralen. Na het stralen worden de velgen bij de spuitcabine gezet. Het velgen spuiten doen wij voor voor lichtmetaal, maar ook vrachtwagenwielen en landbouwwielen en velgen spuiten komt dagelijks voor. Na het velgen spuiten (in iedere gewenste kleur) zijn de velgen als nieuw. Het mooie van dit systeem is dat oude velgen gerecycled worden en kosten bespaart kunnen worden.

Gebruikte landbouwwielen

Gebruikte landbouwwielen hebben wij in veel soorten en maten op voorraad. De wielen worden op maat gemaakt en daarna gespoten, ook kan naar wens een ander hart in de velg gelast worden. Hiermee zijn landbouwwielen een volledig customizable product geworden die naar ieders eis aangepast kan worden. Gebruikte landbouwwielen kopen of eigen landbouwwielen, ze zijn van harte welkom om op het juiste spoor gezet worden. De volgende stap in bodemverdichting tegengaan, de opbrengst verhogen en kosten verlagen!

Interesse in gebruikte landbouwwielen kopen? Gebruikte landbouwwielen, gebruikte tractorbanden en nieuwe tractorbanden en wielen zijn direct uit voorraad leverbaar. Neem contact op met landbouwbanden specialist Mark via 050 404 1695 of via mark@kuil.nl. Mark helpt je graag je tractorbanden en wielen op het juiste spoor te zetten.

You may also like...