Gebruikte tractorbanden nog eens hergebruiken? Het kan!

tractorband hergebruiken

Gebruikte tractorbanden verkopen wij regelmatig aan boeren die op de kosten willen besparen. Gebruikte tractorbanden kopen kan een flinke besparing teweeg brengen en aangezien de tractorbanden geïnspecteerd worden bij binnenkomst is de kwaliteit altijd goed. Alleen tractorbanden met voldoende profiel en geen beschadigingen worden opnieuw gebruikt. Wat kun je doen met de tractorbanden na hun tweede leven of tractorbanden die niet geschikt zijn voor hergebruik? De meeste van deze banden worden opgehaald voor recycling, maar er zijn ook leuke alternatieven die je zelf met een tractorband kunt doen.

Gebruikte tractorbanden hergebruiken

Wat regelmatig voorkomt is dat we gebruikte tractorbanden leveren aan mensen die ze gebruiken om te trainen voor een “sterkste man” wedstrijd. Aangezien een tractorband al snel honderden kilo’s weegt en in verschillende soorten en maten beschikbaar is, kun je hier perfect mee trainen. We hebben eigelijk altijd gebruike banden voorradig, het is echter verstandig om van te voren even contact op te nemen of we de banden die je zoekt, hebben liggen voor je.

Wat we onlangs tegenkwamen is hoe je een vijver kunt maken van een oude tractorband. Je neemt een grote tractorband waarvan je de zijkant smaller maakt, daarna leg je er vijverplastic in en materiaal als steentjes om de bodem te bedekken. De bovenkant van de rand werk je weg met grote keien of stenen. Plant er planten omheen en doe er waterplanten in en je hebt supersnel een mooie vijver gemaakt met een stevige rand. Wil je je vijver net wat specialer maken, zet er een fonteintje in! Tuin advies van Kuil Banden, die had je niet zien aankomen!

tractorband hergebruiken

You may also like...