Michelin tractorbanden test bij Kuil Banden

michelin tractorbanden

De landbouwdagen bij Kuil Banden stonden in het teken van opbrengst verhogen en kosten verlagen. In drie verschillende workshops werden innovaties in de landbouw uitgelicht en kregen de bezoekers praktische tips. De volgende drie workshops waren georganiseerd:

 1. Michelin tractorbanden hebben de laatste jaren enorme stappen gemaakt om bodemverdichting tegen te gaan. In de demonstratie is zichtbaar wat de voordelen van deze tractorbanden zijn.
 2. Kuil Banden is bandenspecialist in o.a. tractorbanden, onze kennis gaat hierin ver. Wij zijn echter ook een pionier, altijd op zoek naar een oplossing om bestaande producten te verbeteren. Bekijk onze oplossing voor gebruikte landbouwbanden
 3. Innovatie heeft niet alleen met landbouwbanden te maken, in de derde workshop wordt ingegaan op sensoren en drones; een toekomst die ineens wel heel dichtbij komt.

In onderstaande video kun je de dag (her)beleven en heb je een goed beeld van wat er die dag besproken is door de specialisten van Michelin. Je krijgt antwoord op vragen als:

 • Wat is bodemverdichting?
 • Wat kan ik aan bodemverdichting doen?
 • Hoe kunnen de juiste tractorbanden mij meer opbrengst (oogst) opleveren?
 • Hoe kan juist met een lagere bandenspanning, brandstof bespaart worden?
 • Wat is de meerprijs van tractorbanden met Ultraflex technologie en wanneer heb ik dit terug verdiend?

Aan de hand van voorbeelden en live presentaties gaan we een rekensom maken waarmee bewezen meer opbrengst en lagere kosten bereikt kunnen worden. 2 Doelen die voor iedere boer, agrariër, loonwerker, akkerbouwer en fruitteler van belang zijn.

Michelin tractorbanden en bodemverdichting

Michelin is een koploper als het op bodemverdichting aankomt. Zoals je in de film hebt kunnen zien is het resultaat bewezen, iets dat Michelin alleen maar aanzet om nog meer te investeren in deze technologie. Ultraflex technologie zal op die manier in meer landbouwbanden toegepast worden waardoor de keuze voor de juiste band makkelijker gemaakt kan worden.

Bodemverdichting is een probleem waarvan lange tijd niet gezien werd hoe ernstig deze is. Nu wordt zichtbaar wat de problemen zijn naarmate de machines en tractoren groter worden, het klimaat veranderd en tegelijk de schaalvergroting toeneemt. De wereldbevolking stijgt nog steeds en om iedereen eten te geven zal de opbrengst omhoog moeten. Bovenstaande factoren zijn inherent aan deze ontwikkeling:

 • Zonder grotere en zwaardere tractoren en machines is schaalvergroting niet mogelijk
 • Door bodemverdichting kan de opbrengst niet verhoogd worden
 • Klimaatverandering uit zich in zware regenval en droogtes, tijdens droge periodes kunnen oogsten mislukken, in natte periodes is de bodemverdichting een nog groter probleem aangezien vocht niet goed weg kan

michelin tractorbanden kuil banden michelin tractorbanden kuil banden

 

Op bovenstaande afbeeldingen is de bodemverdichting duidelijk zichtbaar. In het bovenstaande voorbeeld is gebruikt gemaakt van tractorbanden met lage bandenspanning, in het voorbeeld daaronder zijn de tractorbanden op 1,6 bar gezet. De lage bandenspanning (0,8bar) is mogelijk met Michelin Ultraflex technologie. Zelfs hoge snelheden met een lage bandenspanning zijn mogelijk, bovendien wordt slip beperkt waardoor brandstof bespaart kan worden. Als we de voorbeelden gaan analyseren zien we in de afdruk met hoge spanning tot in de derde laag de bodem in het midden naar beneden gedrukt. De touwtjes geven aan hoe de oorspronkelijke staat was.

Kijken we naar de afdruk waarbij de tractorband een lage spanning had, dan zien we dat de derde laag nagenoeg onaangetast is. In de tweede laag is een lichte buiging zichtbaar. In de eerste laag zijn het de nokken die in de bodem drukken. In vergelijking met de bandenspanning van 1,6 bar is dit een enorme verbetering. Doordat de grond minder aangetast is kan water goed wegstromen en kan zuurstof, vocht en voedingsstoffen de wortels van het gewas bereiken.

Deze tractorbanden kopen

Ben je geïnteresseerd in Michelin tractorbanden kopen met Ultraflex technologie maar wil je eerst zeker weten of de banden voor jouw geschikt zijn? Bij Kuil Banden hebben wij deze tractorbanden voorradig. Je kunt deze banden op je eigen grond, tijdens je eigen werkzaamheden gaan proberen. Zo kun je eerst ervaren of je deze banden wilt gaan gebruiken alvorens je tot aanschaf over gaat. Tractorbanden kopen is een investering, je wilt zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Neem contact op met landbouwbanden specialist Mark via 050 404 1695 of stuur een mail naar mark@kuil.nl. Mark kan je direct meer vertellen over deze tractorbanden en samen de mogelijkheden doornemen.

You may also like...