Kuil Banden in Modern Tire Dealer (MTD)

kuil banden modern tire dealer 1

Kuil Banden staat in Modern Tire Dealer, het belangrijkste tijdschrift over de bandenbranche in de VS. Bijzonder trots zijn we op ons artikel die 2 pagina’s van dit tijdschrift vult. In deze PDF kun je het hele artikel lezen, deze is in het Engels. Hieronder een beknopte versie in het Nederlands.

MTD Modern Tire Dealer

Hollandse bandenhandelaar doet het goed in een kleine stad.

autobanden montageKuil Banden wijdt zijn succes aan 24/7 pechservice en grote voorraad banden

Wanneer je bedrijf tussen velden mais staat, is het logisch dat de landbouwbanden een groot deel van je onderneming zijn. Dat geldt ook voor Kuil Banden in Groningen. En al vormt de landbouw 85% van zijn bedrijf, hij kijkt ook naar de particuliere markt. Dit is vergelijkbaar met onafhankelijke bandenbedrijven in Noord Amerika. Een echte ondernemer die dezelfde uitdagingen heeft als bedrijven aan de andere kant van de oceaan.
jacob kuil jaap kuilKuil Banden is gestart in 1987 door de vader van Jacob Kuil; Jaap Kuil. Toen Jacob Kuil in 1989 bij het bedrijf kwam, hebben zij het bedrijf uitgebreid naar de particuliere markt. Deze uitbreiding heeft gewerkt en het bedrijf gebracht naar waar zij nu staan, met 35 medewerkers is het een belangrijke speler in de regio. De grootste competitie vormen de ketens zoals Euromaster en Profile Tyrecenter.
Toen Kuil Banden in 2005 een grossier overnam gaf Jaap Kuil, de vader van Jacob Kuil, aan om met pensioen te gaan. Toch zijn Jaap en zijn Vrouw, de moeder van Jacob Kuil, nog dagelijks in het bedrijf te vinden.

Nadruk op landbouwbanden

De nadruk van het bedrijf, en de grootste deel van de activiteiten, richten zich op de landbouw. De Landbouwbanden tak draait om professionaliteit, bij de particuliere markt draait het voornamelijk om prijs. Service is als bandenspecialist belangrijk, hier danken wij ons succes aan. Onze 24 uur per dag en 7 dagen per week pechservice heeft een zeer goede reputatie. Klanten weten dat ze Kuil Banden 24 uur per dag kunnen bereiken en dat vrijwel alle banden direct uit voorraad geleverd kunnen worden. Zowel nieuwe banden als tweedehands banden liggen in de voorraad want voor agrariërs is ‘downtime’ geen optie.
Een goede opleiding van personeel is belangrijk aangezien een bedrijf afhankelijk is van de kwaliteit van zijn medewerkers. De juiste mensen op de juiste plek, dat is wat belangrijk is.
Aangezien er zoveel verschillende soorten wielen zijn heeft Kuil Banden een volledige reparatie afdeling. Wanneer een agrariër met een kapot wiel komt, is het voor ons zaak om dit wiel zo snel mogelijk te repareren of een nieuw wiel te kunnen leveren. Dit geldt ook voor de particuliere markt; auto’s. We kunnen alles aan een auto repareren het enige wat we hier niet doen is auto’s verkopen.

Het hart van het bedrijf

kuil banden balieAls je als bedrijf in Nederland meer dan een x aantal mensen aan het werk hebt, moet je iemand in je bedrijf hebben die EHBO kan doen. Kuil Banden gaat hierin een stap verder en is de enige in de regio die een hart defibrillator heeft én twee personeelsleden die weten hoe deze te gebruiken. Via een app kunnen mensen zien waar een defibrillator ligt in de regio en zelfs een noodoproep doen. Medewerkers van Kuil Banden kunnen naar het slachtoffer toe gaan of het slachtoffer kan naar Kuil Banden gebracht worden.
De grootste competitie in de toekomst zit in de bandenfabrikanten zelf, deze zullen meer en meer direct aan de eindgebruiker leveren. De prijzen voor vrachtwagenbanden maken dezelfde ontwikkeling door als in Amerika en net als zijn Amerikaanse collega’s zal Kuil Banden steeds nieuwe services en activiteiten vinden om zijn bedrijf te laten groeien.kuil banden pechservice auto

Bron: Modern Tire Dealer

You may also like...