Nieuwe machine voor velgen hoogglans verdichten

De lichtmetalen velgen die klaar liggen voor hoogglans verdichten begonnen zich op te stapelen. De nieuwe stelling die gebouwd was om ze in te leggen maakte het geheel wel netjes, maar niet sneller. Om de levertijd in te korten voor velgen hoogglans verdichten komt er een nieuwe machine, een hoogglans verdichtbak bij. Met de komst van deze machine kunnen we de velgen een keer zo snel klaar hebben. Omdat in de machine maar 1 velg per keer kan, en de tijd die een lichtmetalen velg nodig heeft voor een sessie al snel oploopt tot 20 uur, kun je je voorstellen dat 4 velgen hoogglans verdichten niet zomaar gedaan is. We verwachten de nieuwe machine al zeer binnenkort in gebruik te kunnen nemen zodat de capaciteit verdubbeld wordt.

Wat houdt lichtmetalen velgen hoogglans verdichten in?

De term velgen polijsten zijn veel mensen mee bekend, en hoewel polijsten prachtig is, zeker voor velgranden, is het nooit 100% glad. Hoogglans verdichten gaat nog een stapje verder. Keramische kegeltjes worden, zoals je in de inleiding hebt kunnen lezen, zeer langdurig over de aluminium velg “getrild”. Doordat de machine trilt gaan de kegeltjes bewegen over het materiaal, dit heeft verdichtend effect. Je kunt het zien als een combinatie van zeer licht schuren in combinatie met het trillen dat poriën in het materiaal dicht maakt. Het resultaat zijn velgen die prachtig glanzen. Met velgen spuiten wordt het aluminium bedenkt, terwijl het van nature een mooi materiaal is. Doordat met hoogglans verdichten het materiaal heel glad wordt maakt vuil nog steeds weinig kans zich te hechten. Tegelijk blijft het aluminium kaal en krijgen je velgen die unieke glas die aluminium zo mooi maakt. Meer over velgen hoogglans verdichten en de video bekijken doe je op de pagina over hoogglans verdichten en velgen polijsten.

Je velgen laten verdichten

Wil je je velgen laten hoogglans verdichten? Neem contact op met onze velgen reparatie afdeling. Zij kunnen je direct de mogelijkheden laten zien. Velgen die nu gespoten zijn kunnen heel verassend worden wanneer we ze ontlakken en gaan verdichten. Om inspiratie op te doen kun je op onze blog voorbeelden bekijken.

You may also like...