Jaguar XKR op Schmidt Gambit Satin Black velgen

jaguar-xkr-velgen
foto: Flickr - nakhon100 CC2.0

Jaguar XJS – foto: Flickr – nakhon100 CC2.0

Voor wie zich afvraagt wat er met de Jaguar XJS gebeurt is? Die heeft in 1996 niet één maar twee opvolgers gekregen, de Jaguar XK en de Austin Martin DB7, beide hebben hetzelfde platform. De eerste generatie Jaguar XK werd in 2006 opgevolgd door een opgefrist exemplaar, en dat is de auto die je nu voor je ziet. De auto is 0ntworpen door de ontwerper van onder andere de Austin Martin DB7, Ian Callum. In 2009 kreeg de auto nog een wat grotere motor en ging van maximaal 420PK naar een ongekende 510PK.

Bij Kuil Banden hebben we deze XKR mét die 510PK in de garage Groningen gehad. We hebben de auto op Schmidt Gambit Satin Black velgen met Continental ContiSportContact 6 banden gezet.

Een detail wat bij ons bij de Jaguar altijd opvalt is de plaatsing van de wielen in de wielkast. Waarbij bij sommige auto’s de wielen in een veel te grote wielkast lijken te zitten, past bij Jaguar dit precies. Dit zie je zowel bij de Jaguar XJS, het eerder model van de XKR en bij deze nieuwe XKR. Met deze Schmidt Gambit velgen, die precies in de wielkast passen wordt dit effect nog mooier. De open spaken laten de indrukwekkende remschijven goed zien, deze auto zit vol prachtige details.

jaguar-xk

foto: Flickr – Steve Glover – CC2.0

Schmidt-Gambit-Satin-Black kuil-banden-jaguar-xkr-velgen-zwart jaguar-xkr-velgen

You may also like...