Caravanbanden

Caravanbanden

caravanbanden

Caravanbanden

Caravanbanden horen bij één van de belangrijkste onderdelen van de caravan. Doordat de caravan ’s winters in de stalling staat en maar een aantal maanden gebruikt wordt in de zomer, kan rubber hard worden waardoor droogte scheurtjes ontstaan.  De banden kunnen dan spanning verliezen. Door het stilstaan van de caravanband ligt de druk op één plaats van de band, hierdoor kan het canvas in de band op die plek scheuren waardoor de band onrond wordt, dit zorgt voor een onveilige situatie. Bij Kuil Banden kunnen wij je camper of caravan keuren. Bij deze keuring wordt de camper of caravan op alle belangrijke punten gecontroleerd, waaronder de remmencontrole en gasinstallatie controle. Ook kunnen wij, indien gewenst, alleen de banden controleren. Na deze controle kun je zorgeloos op vakantie.

Bij de caravanbanden controle kunnen wij de banden direct vullen met stikstof. Caravanbanden vullen met stikstof heeft veel voordelen:

  • de caravanbanden blijven drie keer zo lang op spanning
  • de banden worden minder snel warm waardoor de spanning gelijk blijft
  • caravanbanden voorzien wij van hoge druk ventielen, zo blijft het ventiel goed zitten, ook wanneer de band op hoge spanning raakt.

De bandencontrole duurt gemiddeld 15 minuten, je kunt de caravan of camper langs brengen en later ophalen of erop wachten. Uiteraard staat de koffie klaar en kun je gratis gebruik maken van Wifi. Plan de controle voor caravanbanden vandaag nog in bij onze bandenspecialist Heijn, via 050 404 1695 of mail naar info@kuil.nl. Welk type caravan of camper je ook hebt, wij zorgen er altijd voor dat je snel op weg kunt.

Caravanbanden kopen

Wanneer je banden versleten zijn of te oud voor de verzekering moet je nieuwe caravanbanden kopen. Wij leveren caravanbanden van alle bekende bandenmerken, en hebben daarnaast goedkope banden met een scherpe prijs/kwaliteit verhouding in het assortiment. Bij het kiezen van de juiste band voor je caravan kun je rekening houden met een aantal belangrijke punten:

  • de DOT code geeft de leeftijd van de band aan, de banden dienen altijd recent gefabriceerd te zijn, dit is met name van belang voor de verzekering. Zijn je huidige banden ouder dan 6 jaar, vervang deze dan tijdig. Bij een ongeluk kijken verzekeraars hiernaar.
  • Loadindex: de loadindex van de caravanbanden geeft het maximale gewicht aan dat de caravan kan dragen: kies een band waarbij je rekening houdt met de volledige belading, zo zit je altijd goed.
  • Wij hebben voor de caravan specifieke banden geselecteerd die uitermate geschikt zijn voor langdurig stil staan. Dit zijn banden die gemaakt van rubber dat minder snel uitdroogt en zijn flexibiliteit behoudt.

Bij het caravanbanden en camperbanden is de diepte van het profiel niet doorslaggevend bij het vervangen van de banden. De leeftijd van de band is hierbij van belang. Een oudere band geeft meer kans op spanningsverlies en hiermee op een klapband. Wil je advies bij caravanbanden kopen, bel direct met bandenspecialist Heijn, via 050 404 1695. Heijn kan je direct gericht advies geven voor jouw caravan of camper en de daarbij passende caravanbanden.

caravanbandencaravanbanden dot code

Nederlands
Caravanbanden

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer