Michelin CrossClimate

De Michelin CrossClimate is geen all season band maar een zomerband én een winterband in één. Zo wordt de Michelin CrossClimate gepresenteerd. Nu vind je hem bij Kuil Banden natuurlijk gewoon onder all season banden, maar het laat wel zien dat dit niet zomaar de eerste de beste all season band is. De CrossClimate is namelijk een zeer succesvolle all season band die je tegenwoordig onder veel auto's gemonteerd ziet. Bij de all season banden test scoort de CrossClimate goed, alhoewel de Vredestein Quatrac 5 ook een goede keus is.

Over de Michelin CrossClimate

De Michelin CrossClimate is er op dit moment in drie uitvoeringen:

  • Standaard CrossClimate, dit is de eerste uitvoering van deze band, zoals eerder al genoemd, direct een succes waardoor dit een hele populaire band is geworden.
  • Michelin CrossClimate+, opvolger van de eerste CrossClimate, het verschil tussen de CrossClimate en CrossClimate+ zit met name in prestaties als winterband. Van de eerste versie waren ook tijdens de bandentesten de prestaties op sneeuw en ijs voldoende, maar niet goed. De CrossClimate+ moet hier verandering in brengen zodat veiligheid op sneeuw en ijs ook hoger is.
  • Michelin CrossClimate SUV, versterkte uitvoering van de CrossClimate waardoor licht offroad gebruik mogelijk is.

De Michelin CrossClimate heeft een opvallend profiel, dit profiel is geoptimaliseerd voor winter en zomer, maar er is meer. Bij veel banden nemen de prestaties af naarmate de band slijt, bij de CrossClimate heeft Michelin het profiel zo ontwikkeld dat dit niet het geval is. De prestaties blijven dus gelijk, ook als de band bijvoorbeeld half versleten is.

Een ander opvallend aspect is de vorm van het profiel, de zogenoemde V-vorm. Deze vorm zagen we vroeger veel bij zomerbanden aangezien water snel onder de band vandaan kan, maar bood minder grip dan een asymmetrisch profiel. Nu met de CrossClimate komt de V-vorm weer terug, maar op een andere manier. Het stugge profiel, in combinatie met de vrijwel geheel zijwaards staande blokken aan de zijkant bieden juist grip op sneeuw maar zorgt ook dat water snel onder de band weg kan, waardoor aquaplaning minder kans heeft.

Tot slot is er dan nog de rubbersamenstelling. De samenstelling bepaald de zachtheid van het rubber en het verschil hierin bij temperatuurswisselingen. Michelin heeft een mix van samenstellingen gekozen om bij hoge én bij lage temperaturen die grip te kunnen waarborgen. De rubbersamenstelling bepaald ook de slijtage van de band, ook hierin is Michelin ver gegaan in het onderzoek. Michelin durft hierbij zelfs te zeggen dat de CrossClimate langer mee gaat en dus minder last van slijtage heeft dan zijn beste zomerband, de Michelin Energy Saver+.

Michelin CrossClimate kopen

De Michelin CrossClimate kopen is eigenlijk altijd een goede keus. Zeker wanneer je niet een zomer- en winterwissel wilt maar één bandentype onder je auto. Alternatieven zijn de Vredestein Quatrac 5 en Goodyear Vector4Seasons. Wil je weten of de CrossClimate ook de beste keus is voor jou? En of de band in jouw bandenmaat beschikbaar is? Neem contact op met onze bandenspecialisten. Zij kunnen je direct verder helpen. Ook wanneer de sneeuw al valt en je snel op zoek bent naar een goede winterband of all seasonband kunnen wij je helpen. Wij hebben een enorme voorraad banden direct uit eigen voorraad leverbaar waardoor montage zelfs dezelfde dag vaak mogelijk is.

 

Michelin CrossClimate

185 / 60 R14 86H  All Season

C
B

69 dB

3 Peak Mountain SymbolMS codeXL Verstevigde zijkant
Out of stock