Nokian WR D4

Nokian WR D4 winterbanden

Nokian WR D4 is de eerste winterband met bandenlabel klasse A voor nat wegdek en hiermee een zeer veilige winterband. De combinatie van een uitstekend bandenprofiel die zorgt voor snelle waterafvoer en het rubber mengsel met silica voor extra grip, maken de WR D4 een mega goede winterband. Nokian heeft hiervoor sterk gekeken naar het Europese winterse weer. Afwisselende periodes van sneeuw, ijs en regen maken het ontwikkelen van een winterband voor deze omstandigheden een uitdagend project. Om de Nokian WR D4 te ontwikkelen is gebruikt gemaakt van een test baan met slushplaning traject. Een rijbaan met half natte sneeuw en ijs die voor een zeer gladde substantie zorgt en grip erg moeilijk maakt. Uiteraard zijn deze winterband ook getest op extreem winters weer in Nokians eigen test track in Lapland.

Nokian WR D4 geluid en comfort

De Nokian WR D4 is, zoals je hierboven hebt kunnen lezen en échte winterband gemaakt voor grip en winterse omstandigheden. Maar hoe zit het met comfort? Want hoe heeft Nokian het opgelost dat het profiel dat veel grip biedt, geen hinderlijke geluiden geeft of trillingen in de auto? Hier heeft Nokian ook over nagedacht en een bijzondere oplossing gevonden. Door het rubber tussen het profiel en de velg, oftewel de zijkant van de band, van een ander rubbermengsel te maken. Hierdoor worden trillingen en het geluid gedempt zodat het niet in de velg en de auto doorklinkt.

Kortom, de Nokian WR D4, een winterband boordevol nieuwe technologie, gemaakt voor de Europese winter.

 

Op dit moment hebben wij deze producten nog niet in de webshop staan. Neem contact op, wij kunnen de beschikbaarheid direct voor je nakijken.

Bandenspecialisten Jacob en Mark

Bel 050 404 1695 of stuur een mailtje naar info@kuil.nl.