Shovelbanden

Shovelbanden

shovelbanden

Shovelbanden worden gebruikt in de landbouw, grondverzet en industrie. Shovels zijn breed inzetbaar vanwege de vele voorzetstukken voor de hefarm. In grondverzet was de shovel altijd al populair. In landbouw en industrie zien we de shovel steeds meer gebruikt worden. Er zijn verschillende type shovels, variërend van iets meer dan 1000 kg tot meer dan 2 ton. Voor iedere shovel kan Kuil Banden passende shovelbanden leveren en monteren. Er zijn shovelbanden van onder andere Goodyear, Bridgestone en Michelin. Daarnaast is er een groot aanbod goedkopere merken waaronder Cargomaster, Techking en Maxam shovelbanden.

Shovelbanden kopen

Shovelbanden kopen kan Bij Kuil Banden vaak direct uit voorraad. Wij hebben een grote voorraad nieuwe en gebruikte shovelbanden te koop. Naast banden leveren wij ook veel velgen, zowel nieuw als gebruikt. Kuil banden geeft graag advies bij shovelbanden kopen. Door onze kennis en ervaring kiezen we de juiste band en kijken hierbij naar de shovel en de werkzaamheden die ermee verricht worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld banden leveren die door een verdikt loopvlak de kans op lek raken enorm verlagen. Shovelbanden kopen kan telefonisch, neem contact op met bandenspecialist landbouw, Mark, via 050 404 1695. Doordat wij veel shovelbanden direct uit voorraad leveren, kunnen de banden vaak dezelfde dag nog geleverd en gemonteerd worden. Ook stilstand van de machine bij een lekke band is hierdoor minimaal. Onze pechservice staat 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar om je te helpen.

Shovebanden coveren en vullen

Wanneer het loopvlak van de shovelbanden versleten is maar de band nog goed is, kunnen de banden gecoverd worden. Hierbij wordt een nieuwe loopvlak op de band aangebracht. Banden coveren wordt ook wel banden vernieuwen genoemd. Het voordeel van coveren is de prijs, coveren van banden is voordeliger dan nieuwe shovelbanden. Bij coveren is het nadeel dat het nieuwe loopvlak minder lang mee gaat dan nieuw. Slijtage is ongeveer 10% hoger. Shovelbanden kunnen we met anti-lek vloeistof vullen. Bij gebruik op ruig terrein of wanneer er scherpe obstakels in het werkgebied liggen, kan dit een ideale oplossing zijn. Het voordeel is dat een kleine lek direct weer gevuld wordt waardoor de machine niet stil komt te staan. Een nadeel is dat bij een grote scheur de band eerst leeggepompt en schoongemaakt moet worden.

Nederlands
Shovelbanden

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer