Velgen

Velgen

 

Velgen

Velgen voor je auto kopen is een slimme keuze wanneer je je auto een eigen stijl wilt geven. Velgen zijn eenvoudig te monteren, ben je een beetje handig dan kun je dit met een krik en dopsleutel op je eigen oprit doen. Lichtmetalen velgen zijn er in vele soorten en maten, de keuze voor welke velgen jij wilt is heel persoonlijk. Online velgen selecteren kan hierbij helpen, in de velgen configurator kun je je auto selecteren en meerdere velgen vergelijken. Bij ons langskomen om de velgen in het echt te zien is natuurlijk ook een optie. Je kunt dan nog beter de juiste velgen voor jouw auto kiezen. Neem contact op met onze velgenexpert Arnold via 050 404 2653 om een afspraak te maken of om een vraag te stellen over velgen!

Lichtmetalen velgen

Ook wel aluminium velgen of sportvelgen genoemd. Lichtmetalen velgen zijn te herkennen aan het ontwerp en geven een auto écht een andere look. Wanneer je lichtmetalen velgen wilt kopen, let dan goed op de inchmaat, dit bepaalt voor een groot deel hoe de velgen op je auto eruit zien. De inchmaat van de velgen is het laatste cijfer op de bandenmaat, bijvoorbeeld in de maat 205/55 R16 is de inchmaat dus 16 inch. Kies je voor je auto kleine velgen dan zitten hier vaak smallere banden bij (de cijfers in de bandenmaat die voor de / staan, geven de breedte aan). Smallere banden hebben over het algemeen een brandstof besparend effect. Kies je een grotere inchmaat voor je velgen dan ziet dit er op de meeste auto’s beter uit. Kies niet té groot, op de meeste auto’s is 17, 18 of 19 inch erg mooi, daarboven wordt het erg extreem. Uitzondering hierop zijn SUV’s en sportauto’s. Grotere banden zijn in de regel duurder dan kleinere banden.

Heb je hulp nodig bij de keuze of wil je weten welke velgen onder jouw auto passen? Arnold, onze velgenexpert staat voor je klaar. Je kunt contact opnemen per telefoon 050 404 26 53 of per mail arnold@kuil.nl. Uiteraard is langskomen ook mogelijk.

Stalen velgen

Winterbanden met velg werden vaak op stalen velgen geleverd. Auto’s met zwarte velgen erin waren een tijdje in het straatbeeld te zien, dit waren vrijwel allemaal auto’s met winterbanden. Tegenwoordig is de prijs van stalen velgen en lichtmetalen velgen vrijwel gelijk. Met het kleiner worden van dit prijsverschil kiezen steeds meer mensen voor aluminium velgen in plaats van stalen velgen. Optisch ziet het er beter uit onder de auto en ze gaan langer mee dan stalen velgen.

Velgen reparatie

Zijn je velgen aan reparatie toe? Arnold is dagelijks aanwezig en kan iedere velgen reparatie inplannen. Van lichte stoeprandschade tot het maken van custom wielen. Bij Kuil Banden kunnen we vrijwel iedere velg repareren en hebben door jarenlange ervaring de kennis en expertise waardoor kwaliteit gegarandeerd is. Ook kan hij aangeven wanneer een velg niet meer te repareren is en vervanging een goedkopere optie wordt. Zo weet je van te voren wat het beste is. 

Velgen kopen bij Kuil Banden

Waarom je velgen kopen bij Kuil Banden? Wij bieden een aantal voordelen die het voor jou een stuk makkelijker maken:

  • Online velgen configurator om de velgen onder je auto te zien
  • Je kan langskomen om de velgen in het echt te bekijken
  • Wil je je eigen velgen houden maar moeten ze er als nieuw uit zien? Kies voor velgen reparatie 
  • Garantie op nieuwe velgen

     

Nederlands
Velgen

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer