Volvo 544 Sport

  • volvo-544-front
  • volvo-544-tankdop
  • volvo-544-uitlijnen-2
  • volvo-544-uitlijnen
  • volvo-544-zijkant
  • volvo-544

In de werkplaats voor uitlijnen, een Volvo 544 Sport. De Volvo 544 wordt vanwege zijn bijzonder vorm ook wel ‘Katterug‘ genoemd, onder deze naam is de auto ook bekend geworden. Een andere bekende Volvo, de Volvo Amazon werd tegelijk gepresenteerd met de 544. De Volvo 544 werd in drie verschillende uitvoeringen uitgebracht: Favorit, dit is de standaard versie, de Special en de Sport uitvoering. De sport uitvoering is uitgerust met dubbele carburateur en heeft een 1800CC blok in plaats van de 1600CC in de standaard uitvoering. De Volvo 544 oftewel ‘Katterug’ is een zeer gewilde auto onder verzamelaars en liefhebbers. De auto bij ons in de werkplaats is van 1965 en is oorspronkelijk gemaakt voor de Amerikaanse markt. Hij is geïmporteerd uit California en is door de eigenaar zelf opgeknapt in een project van 5 jaar. Aan ons de eer deze auto uit te mogen uitlijnen.

Volvo 544 uitlijnen

Deze Volvo 544 is in de werkplaats voor uitlijnen. Er valt aan de ophanging veel te verstellen om een perfecte afstelling van de wielen ten opzichte van de weg te krijgen. Auto uitlijnen draagt bij het het comfort, brandstofverbruik en zorgt ervoor dat banden gelijkmatig slijten waardoor de gehele slijtage lager is en je dus langer met je banden kunt doen.

Vind je dit een mooie auto en zou je zelf ook een willen hebben dan is de keus helaas beperkt. Er staan gemiddeld minder dan 30 te koop en prijzen variëren vanaf ongeveer 6.000 euro tot meer dan 14.000 euro. Het vinden van een goede en betaalbare ‘Katterug’ wordt dus steeds moeilijker. Ook de onderdelen voor deze auto’s zijn beperkt beschikbaar. De eigenaar van deze 544 heeft sommige delen van het plaatwerk zelf moeten maken tijdens de restaurantie van zijn Volvo 544 Sport.

You may also like...