Wat is uitlijnen van je auto?

Wij krijgen vrij vaak de vraag ‘wat is uitlijnen’ van onze klanten. Het antwoord hierop is vrij eenvoudig en wanneer je bij Kuil Banden langskomt is ook de oplossing snel gevonden. Het uitlijnen is het perfect afstellen van de diverse ophangingsdelen van de wielen. Hierdoor staan de banden na het uitlijnen ten opzichte van elkaar helemaal evenwijdig, terwijl de wielen ook recht op het wegdek staan wanneer je stuur in de neutrale positie staat. Het is namelijk vrij normaal dat wielen op een gegeven moment wat af gaan wijken. Dit kan bijvoorbeeld komen door putjes in de weg, doordat bouten en schroeven na verloop van tijd wat speling krijgen of door een botsing.

Wanneer is auto uitlijnen nodig?

Nu we een antwoord hebben gegeven op de vraag ‘wat is uitlijnen?’ is het tijd om naar de tweede vaak gestelde vraag te kijken. Dit is ‘wanneer is mijn auto uitlijnen nodig?’. Het antwoord hierop is dat het gemiddeld één keer in de twee jaar nodig is bij normaal gebruik. Wanneer bepaalde situaties voorkomen is het verstandig om dit sneller te laten doen. Dit zijn de volgende:

  • Autobanden slijten abnormaal en onregelmatig
  • Auto wil lastig in rechte lijn rijden
  • Stuur staat niet recht in neutrale positie
  • Bij een botsing, aanrijding of andersoortig ongeluk

Wanneer je de auto bij deze bovenstaande klachten niet laat uitlijnen kan dit weer andere negatieve gevolgen hebben. Zo kan het zijn dat je meer brandstof verbruikt, dat de banden sneller slijten en dat de wegligging niet goed meer is.

Klop aan bij de experts

Uitlijnen van een auto is een specialistische klus. Bij Kuil Banden hebben we dé experts in huis om dit snel en voor een scherpe prijs voor je uit te voeren. Dit kan je op de lange termijn geld besparen en bovendien voor veel comfort zorgen! Wacht daarom niet te lang maar kom snel eens langs bij Kuil.

 

You may also like...