Stikstof in banden

stikstof-banden

Veel mensen in Nederland rijden regelmatig rond met een te lage bandenspanning. Dit komt onder meer omdat ze de banden met lucht hebben opgeblazen. Dit doen mensen omdat dit eenvoudig bij bijvoorbeeld een tankstation of thuis met een compressor kan. Deze lucht kan echter vrij snel ontsnappen en het is nodig om ongeveer één keer per maand de bandenspanning te controleren en eventueel bij te vullen. Veel mensen houden deze frequentie niet aan en rijden daarom geregeld rond met een te lage bandenspanning. Een lage bandenspanning brengt meerdere nadelen met zich mee. Dit is onder meer in de portemonnee terug te zien en daarom is kiezen voor stikstof de betere optie. Hoe dit komt leggen we hier aan je uit.

Wat zijn voordelen van stikstof in banden?

Stikstof heeft namelijk een hogere dichtheid dan lucht en hierdoor ontsnapt het minder snel uit de autoband. Dit zorgt ervoor dat de band langer op de juist spanning zal blijven wanneer je stikstof in je banden hebt. Hierdoor kan stikstof in de autoband zorgen voor een vermindering van het brandstofgebruik van wel 5%. Daarnaast slijten banden minder snel wanneer ze op de juiste spanning zijn. Andere belangrijke bijkomende voordelen van het gebruik van stikstof zijn onder meer:

  • Remweg is korter bij de juiste bandenspanning
  • Minder kans op klapband bij gebruik stikstof door lagere temperatuur
  • In lucht zit zuurstof en dit kan gaan condenseren en zo roest veroorzaken op de wielen

Laat je banden vullen bij Kuil Banden

Bij Kuil Banden kun je natuurlijk je banden laten vullen met stikstof wanneer je ook veiliger en zuiniger onderweg wilt zijn. Voor lage prijzen kunnen we zowel zomer- als winterbanden en 4 seizoenen banden vullen en hiermee je brandstofrekening en de snelheid van slijtage van je banden naar beneden brengen.

You may also like...