Airstream Camper bij Kuil Truck en Trailer Service

  • airstream-caravan
  • airstream-camper-argosy
  • airstream-camper-kuil-banden-apk-keuring
  • airstream-intereur
  • ford-airstream-caravan-camper
  • ford-airstream-interieur

Het camperseizoen is in volle gang en ook na de camper- en caravan keuring komen door het jaar heen campers en caravans langs voor onderhoud en reparatie of, zoals in dit geval voor een APK keuring. De camper die we onlangs bij Kuil Truck en Trailer Service voor de APK keuring hadden was wel een heel bijzondere.

Airstream caravan

airstream caravan

Image: Flickr: Terry Bone

Iedereen kent die Amerikaanse klassieke Airstream caravans. Schitterend in de zon op een Amerikaanse vlakte, in de bergen of in California. De bedenker van dit Amerikaanse icoon was Wally Byam, een man die eind 1920 trailers in zijn achtertuin in Los Angeles ging bouwen. In 1936 zag de Airstream Clipper het daglicht. Deze caravan had zijn naam te danken aan de eigenzinnige vormgeving, gestroomlijnd om minder wind te vangen en daarmee minder brandstof te verbruiken. In deze aluminium capsule konden meerdere personen slapen, was water aan boord en zelfs elektrische verlichting. Aan deze ongekende luxe hing een fors prijskaartje. Deze caravan was van jou voor $ 1200,-.

Argosy camper

Dat er een camper zou komen van de Airstream caravan viel natuurlijk te raden. Na het eind van de oorlog, toen mensen weer massaal vakantie gingen vieren, gingen de deuren van de Airstream fabriek ook weer open in 1948. Daar werden nog heel wat jaartjes caravans gebouwd én werd de camper ontwikkeld.
De Argosy camper was het geverfde exemplaar van de bekende aluminium Airstream caravan. Toch is de camper die bij Kuil Banden voor de APK keuring binnen kwam rijden even een wat ander verhaal. Deze camper is van 1966. Inderdaad, eerder dan Airstream zelf met een camper kwam. Deze Argosy Airstream Ford met Econoline 300 motor is gebouwd door een ingenieur van Lockhead. Het vliegtuig gevoel dat je krijgt wanneer je door de zijramen van je ‘cockpit’ krijgt verraad dit al. Het grote stuur, ingelegde hout en beige bruine interieur voelt heerlijk nostalgisch. Hoe is deze camper tot stand gekomen? Deze ingenieur ging serieus geld uitgeven aan een nieuwe Ford truck en een nieuwe Airstream caravan. Handig als ie was heeft hij beide aan elkaar gezet en zijn eigen camper gemaakt, 8 jaar voordat Airstream met zijn camper kwam. De huidige eigenaar geniet nu van deze unieke camper en dat we dit voertuig bij Kuil Truck en Trailer Service langs zien komen, voelt wel heel bijzonder!

You may also like...

1 reactie

  1. Jan Ensink schreef:

    Leuk stukje mannen, goed gedaan.