Porsche Fuchs velgen custom made

  • porsche-fuchs-velgen
  • porsche-fuchs-velgen-detail

Porsche Fuchs velgen zijn typische Porsche wielen die al jarenlang gebruikt worden. Sinds halverwege de jaren ’60 zijn de velgen in omloop met een eerste debuut op de Porsche 911. De velgen die voorop de auto en die op de achterste as zitten verschillen in breedte, hier zit meestal 2 inch verschil in.

De velgen bestaan uit één deel, wij hebben van dit wiel een meerdelige velg gemaakt. De voor en de achter velg randen zijn eraf gedraaid en vervangen voor losse, custom made velgranden. Met 30 bouten zijn de velgranden aan het hart van de velg gemonteerd. De wielen zijn van maat: 6×16 naar 9×16 gegaan en voor de achteras van 8×16 naar 11×16. Het hart van de velgen is in Alpin Weiss gespoten, de velgranden zijn gepolijst.

Fuchs velgen

Inmiddels meer dan 50 jaar geleden ontwierp Porsche de 911, een iconische sportwagen. Voor deze auto zochten ze een speciale velg, passend bij het karakter van de 911. In het verleden had Porsche al zaken gedaan met Otto Fuchs, voor een tank voor het Duitse leger. Otto Fuchs kwam met het inmiddels zo bekende “windmolen” wiel, later meer bekend onder de naam Fuchs velgen. De komende 20 jaar daarna werden Porsches over de hele wereld afgeleverd op deze wielen. Soms als standaard en soms als extra optie.

Na ontwikkeling van dit wiel ging het heel hard voor Otto Fuchs. Ook Mercedes kwam met een order voor speciale wielen, hier zijn de Mercedes kroonkurk velgen voor ontwikkeld. Deze velgen hebben wij hier eerder gehad voor hoogglans verdichten. Het ging inmiddels zo goed met Otto Fuchs dat in Januari 1986 al meer dan 2,7 miljoen auto’s rond reden op velgen ontwikkeld door Otto Fuchs. De modellen van Fuchs zijn veel nagemaakt door andere fabrikanten, toen heel vervelend voor Otto, maar nu kun je het eigenlijk alleen maar zien als een compliment voor één van ’s werelds meest bekende velgen ontwerpers.

Drie jaar geleden heeft Fuchs de Fuchs velg vernieuwd, met een strak redesign wordt de velg onder Porsches van vandaag gemonteerd.

 

You may also like...