Audi TT velgen spuiten bij Kuil Banden

audi-tt-mk1-kuil-banden

De Audi TT is tegenwoordig als derde generatie in productie maar dat doet zeker geen afbreuk aan deze eerste generatie. Het ontwerp was, toen de auto eind jaren 90 uitkwam, al iconisch te noemen. En tegenwoordig, ook al zijn er twee generaties bijgekomen, is deze eerste generatie nog steeds een eyecather.

Het design is tijdloos en zoals in Top Gear het noemde “Opzettelijk stijlvol”. Iets dat je niet kan ontkennen als je naar het interieur kijkt. Een mooi detail is het volgende:

Audi TT interieur, foto: Robert Basic, flickr, license: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Audi TT interieur, foto: Robert Basic, flickr, license: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

  • Detail: een klepje met TT logo om over de radio te doen
  • Design: zeer strak
  • Functie: geen, je zal als je de radio normaal aan hebt staan in de auto, het klepje niet snel dicht doen

Alles aan de Audi TT straalt uit dat dit een toekomstige klassieker wordt. Reden genoeg om je Audi TT in topstaat te houden, vandaar dat wij deze originele Audi TT velgen weer helemaal als nieuw hebben mogen maken.

Audi TT kopen, een toekomstige klassieker?

Hoewel de Audi TT zeer geliefd is, liggen de prijzen momenteel laag. Voor een standaard uitvoering met veel kilometers op de teller betaal je 3500 euro. Het dubbele voor een auto met kilometers onder de ton. Leverbaar met standaard 1.8 motor, 3.2VR6 en 1.8 quattro en als cabrio valt er motorisch heel wat te kiezen. De 1.8 quattro motor levert 225PK, wanneer je een proefrit gaat maken is deze versie zeker de moeite waard om uit te proberen als referentie, puur omdat de rijeigenschappen erg goed zijn. Hij is op 100 kilometer per uur in iets meer dan zes en een halve seconde.

Omdat het bij de TT om styling gaat, heeft deze auto nog meer dan andere auto’s dat de puntjes op de ‘i’ moeten zitten. Krasjes, deuken, stoeprandschade, op deze auto valt het nog meer op. Wanneer de auto echter in topstaat is dan is het ook direct een plaatje om te zien! En met het tijdloze design, rij je er nooit gedateerd bij. In een Audi TT mk1 rijden is kiezen voor een bepaald design, of beter gezegd; kiezen voor design boven functie.

audi-tt-mk1-groningen

You may also like...