Klaar om van de zomer te genieten met deze MG F op Toyo banden

Toyo T1RDeze MG F is klaar voor de zomer! Bij Kuil Banden hebben we TOYO T1R banden in bandenmaat 195/45R16 aan de voorkant en aan de achterkant bandenmaat 215/40R16 gemonteerd. Deze autobanden hebben een V-profiel met stevige ‘schouders’ aan beide zijkanten van de band voor voldoende stabiliteit in de bochten. Door het rubbercompound van Silica zijn de prestaties op droog en nat wegdek erg goed.

MG F: middenmotor met achterwiel aandrijving, maar vooral lekker touren!

mgf-toyo-T1R

De MG F en later zijn opvolger de MG TF hebben een middenmotor zoals de Porsche Boxter en Alfa 4C ook hebben. Je hebt eigenlijk 2 soorten middenmotor types, anders dan wanneer de motor voorin ligt of de motor achterin geplaatst is, kan je bij een middenmotor de motor meer voorin of meer achterin geplaatst hebben. Het gaat daarbij om het vinden van de ideale gewichtverdeling zodat het gewicht van de motor bij acceleratie op de aangedreven wielen ligt en bij remmen op de voorwielen. Er zijn dan ook drie soorten aandrijving mogelijk, voorwiel, achterwiel en vierwiel aandrijving. De meeste auto’s met middenmotor hebben de motor tussen de bestuurder en achteras liggen en de aandrijving op de achterwielen. Deze opstelling vindt je, zoals eerder genoemd in de MG F, Porsche Boxter en Alfa 4C maar ook in de Ferrari 458 Italia, Pagani Zonda en verschillende klassieke Lamborghini’s. Zoals je in het rijtje ziet zijn het vooral sportauto’s waarin dit gedaan wordt, de meeste grotere auto’s hebben de motor voorin liggen. Een duidelijke reden hiervoor is de ruimte; doordat de motor achter de stoelen zit is er weinig ruimte voor een achterbank.

De MG F is een sportauto waarbij touren centraal staat. De middenmotor maakt sturen en door de bocht gaan gewoon leuk. De 4 cilinder 1.8 liter motor geeft je ongeveer 140 PK waarmee je in 7 seconde op de 100km/uur zit. Door het lage gewicht van 1050kg valt het benzineverbruik van 7 á 8 liter op 100km  erg mee. Met dit gewicht val je ook nog net in een lager wegenbelasting tarief. De MG F biedt je een goede compromis tussen sportauto en tourauto. Hier passen de Toyo T1R banden prima bij, de goede eigenschappen in de bochten sluiten mooi aan bij de middenmotor. Aan vermogen zul je het maximum van de T1R’s niet snel halen maar de goede grip ga je zeker plezier van hebben.

mg-f-zomerbanden

Historie MG F

MGB

MG B 1972
foto: Spanish Coches, Flickr, license: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

De MG F gaat verder op de historie van MG en dan met name op het sportieve karakter. Opvallend is dat de MG TF hier eigenlijk tot nu toe een sluitstuk op is. Een van de meest bekende MG’s is de klassieke MG B die bij beëindiging van dit model doorging in de MG RV8 (eigenlijk een sterk aangepaste MG B), toen het doek 3 jaar later alweer voor deze RV8 viel was de MG F de vervanger die in 1995 de historie van MG sportauto’s verder de toekomst in mocht brengen. 7 jaar later ging deze door als MG TF. De MG TF lijkt sterk op de MG F en het laatste model hiervan is in 2009 uit de fabriek gekomen. Hiermee is een einde gekomen aan de kleine MG sportauto. Op dit moment maakt MG alleen nog middelgrote auto’s en dan voornamelijk in China. De MG F en MG TF zijn prima tweedehands te vinden voor prijzen waar je blij van wordt.

You may also like...