CNC wielen afdraaien super resultaat

Het resultaat van CNC wielen afdraaien is werkelijk verbluffend! Zelfs de meest geoxideerde velgen of velgen met zware stoeprandschade kunnen helemaal als nieuw gemaakt worden. Zeker in combinatie met opnieuw velgen spuiten is ieder wiel weer als nieuw te maken. cnc-afdraaien-kuil-banden-resultaat1 cnc-afdraaien-kuil-banden-resultaat2

 

CNC velgen afdraaien

CNC velgen afdraaien kan sinds kort bij Kuil Banden in Groningen. Wanneer je velgen gaat CNC afdraaien, meet je eerst de velg op. Dit gebeurt tot een honderdste van een millimeter nauwkeurig mét een sensor en is dus zeer exact. Vervolgens wordt er specifiek voor een velg een programma geschreven die gebruikt gaat worden voor het CNC afdraaien van de velgen. Nadat dit programma klaar is, wordt er proefgedraaid met de frees om te controleren of alles goed staat ingesteld. Daarna wordt er in meerdere stappen een dunne laag van de velg afgedraaid waardoor oxidaties, lelijke stoeprandschade of krassen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Voor de meeste velgen is deze stap voldoende om de velgen weer als nieuw te krijgen.

Wanneer velgen zwaar beschadigd zijn of de oxidatie door de laklaag tussen de spaken is doorgedrongen kunnen wij ook de velgen spuiten. De velgen worden dan eerst volledig afgeschuurd, ontlakt of gestraald en eventuele schade wordt verwijderd. Vervolgens worden de velgen in meerdere lagen gespoten. Daarna kunnen de velgen, om de gepolijste voorkant weer terug te krijgen, CNC fgedraaid. Op deze manier is vrijwel iedere velg weer als nieuw te herstellen, iets dat met name voor originele merk velgen natuurlijk super is!

Welke velgen zijn met name geschikt voor CNC afdraaien?

Je kan eigenlijk iedere velg CNC afdraaien, of de velg nou origineel volledig in de lak zat of al met gepolijste voorkant ontworpen is. Echter een velg die volledig gelakt was kun je, om te herstellen, opnieuw in de lak zetten. Een gepolijste voorkant kun je, om schade te herstellen, alleen CNC afdraaien om ze weer als nieuw te krijgen. Velgen met een gepolijste voorkant of afgedraaide voorkant zien we steeds vaker origineel onder de auto gemonteerd worden. Denk aan velgen met gepolijste voorkant zoals je veel bij originele Porsche, Audi, Volkswagen, BMW en Mercedes ziet. Het zijn echter niet alleen de Duiste autobouwers die standaard hun auto’s op deze velgen zetten. Ook Peugeot, Citroen of Skoda heeft bij de nieuwere modellen velgen met gepolijste voorkant in de brochure staan.

Mocht je nu zelf velgen hebben die je CNC wilt laten afdraaien of waarvan je schade wilt laten herstellen? De velgenexperts van Kuil Banden staan graag voor je klaar. Neem contact met ons op via support@kuil.nl of bel 050 404 1695. Je mag natuurlijk ook langs komen in ons pand in Groningen aan de Engelberterweg 116.

You may also like...