Chevrolet Blazer bij Kuil Banden voor uitlijnen

chevrolet blazer uitlijnen

Bij Kuil Banden kunnen we eigenlijk iedere auto uitlijnen. Onze auto uitlijn specialist, Jannes, heeft in al die jaren zoveel ervaring opgedaan met zowel nieuwe auto’s, oldtimers en circuit auto’s dat hij zich met recht specialist mag noemen. Zo ook met het uitlijnen van deze echte Amerikaan, de Chevrolet Blazer.

Chevrolet Blazer, een SUV die al een tijdje mee gaat

chevrolet-cucv

Chevrolet CUCV, Blazer Militaire uitvoering. Foto Priceman 141, Flickr, licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Sommige mensen hebben het idee dat SUV iets van de laatste 10 jaar is, een nieuw fenomeen wat daarvoor niet bestond. Echter in een land als Amerika is alles groter, en is de SUV de standaard. Daar is deze Chevrolet Blazer de ‘kleine’ SUV die, tot 1975 zelfs als cabrio gebruikt kon worden door de afneembare top.

Dat de auto een success was kun je zien aan de lange productietijd en de aantallen geproduceerd. Van 1969 tot 1991 is de auto gebouwd, voornamelijk in Amerika en Canada met productieaantallen rond de 40.000 per jaar. In 1979 was er zelfs een piek van 90.000 auto’s die de fabriek uit rolden. Rond hetzelfde bouwjaar, 1982, als deze Chevrolet Blazer bij Kuil Banden, was er een militaire versie beschikbaar, voorzien van camouflage en een rek voor geweren!

De weg voor de Chevrolet Blazer houdt nooit op

Deze versie van de Blazer is tot 1991 gebouwd, toch is er nog tot 2005 een Chevrolet Blazer te koop geweest, hoe zit dit? Nou, dan kom je er toch weer op dat in de USA alles groter moet, en voor deze ‘kleine’ SUV hield de weg op. Maar vanaf 1982 is Chevrolet een grotere SUV naast deze Blazer met bijnaam K5 gaan produceren, de Blazer S10. En deze heeft tot 2005 in de showroom gestaan. Was het na 2005 gedaan met de Blazer? Nee, natuurlijk niet, net zo min als dat de vraag naar SUV’s ophoudt. De vraag veranderde alleen naar meer gesegmenteerde eisen, waarop auto fabrikanten meerdere modellen SUV’s moeten aanbieden om nog steeds voor iedereen de juiste auto in huis te hebben. De Chevrolet Blazer ‘leeft’ door in de Chevrolet Trailblazer en Chevrolet Tahoe, in Venezuela zelfs Grand Blazer genaamd!

2,02 of 190

84

span:

5breed x 3,5 hoog

woensdag

You may also like...