Chevrolet Corvette uitlijnen

chevrolet-corvette-banden

Twee jaar geleden heeft Chevrolet het 7e model uitgebracht in de Corvette serie: Corvette C7, je herkent het type Corvette aan de C met het nummer erachter welke het is. Simpel dus.

Zoals in Europa de Porsche 911 als stereotype sportauto gezien wordt, zo wordt in Amerika naar de Corvette gekeken. De typische vormgeving zie je door de hele lijn van Corvettes in meer of mindere mate terug komen, de kenmerkende achterlichten en het gebogen glas in het raam. Het laatste model wijkt echter het meeste af, de achterlichten zijn niet langer rond, het achteraam niet langer gebogen. Met het nieuw model probeert Chevrolet een jongere en bredere doelgroep aan te spreken. De auto oogt meer ‘Europees’ dan zijn voorgangers.

Chevrolet Corvette C3, 1987

Het model op de foto, die bij Kuil Banden was voor auto uitlijnen, is uit 1987 en van het type C3. Het C3 model is niet altijd hetzelfde, een interessante aanpassing is het kenmerkende achteraam. Vanaf het 1987 model werd het raam niet langer verticaal geplaatst maar kwam de gebogen achterruit zoals je in dit model kan zien.

chevrolet-cooper-cobra-banden

chevrolet-corvette

You may also like...