TPMS verplicht

TPMS is verplicht voor voertuigen vanaf 1 november 2014 die nieuw geregistreerd worden. TPMS is een systeem die de bandenspanning van de autobanden meet en deze aan de bestuurder doorgeeft. Er zijn meerdere soorten van dit systeem. Zo kan de auto op basis van de ABS meten hoeveel omwentelingen een wiel maakt en dit vertalen naar de omtrek van de band. Wanneer je een lekke band hebt zal deze zich andere gedragen dan de andere banden en een melding geven. Een ander systeem is het TPMS systeem. Door middel van de TPMS sensoren wordt in de velg of via een TPMS ventiel de bandenspanning gemeten. Wanneer de spanning te laag is kun je je banden laten controleren. Auto’s die op runflat banden rijden hebben standaard een systeem, aangezien je van een runflat band tijdens het rijden moeilijk merkt of deze lek is.

Waarom is TPMS handig om in je auto te hebben:

  1. je brandstof verbruik zal lager zijn aangezien je direct weet wanneer je met onderspanning rijdt
  2. je banden slijten minder snel. Banden slijtage is hoger op een wiel met onder- of overspanning en minder regelmatig
  3. misschien wel het belangrijkste punt om het verplicht te stellen: veiligheid. ongelukken hadden voorkomen kunnen worden wanneer de banden op spanning waren

TPMS ventielen

Heb je een TPMS systeem in je auto dan is het handig op zowel je zomerbanden als winterbanden sensoren te hebben. Kuil Banden kan TPMS ventielen leveren voor alle merken en type auto’s. Hierdoor kun je voor een andere set banden ook TPMS gebruiken of, wanneer een sensor kapot is, deze voordelig laten vervangen. TPMS kan ingebouwd worden op auto’s die nog geen systeem hebben, de kosten hiervoor, en voor vervanging van bestaande TPMS sensoren zijn op te vragen via ons telefoonnummer: 050 404 1695.

You may also like...