Unieke Mercedes voor velgen richten

  • mercedes-brabus-velgen
  • mercedes-c-klasse-tuning
  • mercedes-c-klasse-w202
  • mercedes-velgen-richten-kuil-banden
  • mercedes-w202-190-serie
  • mercedes-w202-w208
  • mercedes-w202
  • mercedes-w208-voorkant
  • mercedes-w202-voorkant

Dit is een unieke Mercedes waarvan je absoluut geen tweede gaat vinden. Zoals de eigenaar zelf zegt “Ik hou van unieke vrouwen, unieke wagens, alles moet uniek zijn”. Zo ook de velgen onder de auto, Brabus Monoblock 2 velgen, met maar 100 gefabriceerde sets, totaal 400 velgen, iets dat je niet dagelijks tegenkomt. Deze auto trouwens ook niet, de eigenaar is vanuit België naar Kuil Banden gereden voor velgen richten. Kunnen ze in België geen velgen richten, hoor ik je vragen? Nou, volgens de eigenaar zijn er maar weinig vakmensen te vinden in België, zeker als je ze moet vertrouwen met je unieke Brabus Monoblock 2 velgen. Dan maar even een ritje van België naar Groningen want met een 2.5  liter turbo diesel motor is dat natuurlijk geen enkel probleem.

Wat maakt deze Mercedes W202 zo uniek?

Naast de velgen is er nog iets aan deze auto dat uniek is: de auto is een W202, maar als je ‘m van de voorkant ziet, zou je zweren dat het een Mercedes CLK W208 is die aan komt rijden. In 2004 heeft de eigenaar 2 maanden dag en nacht doorgewerkt om de voorkant van een CLK W208 op deze Mercedes W202 te zetten. Werkt het? Blijkbaar wel, het valt niet te veel op maar trekt wel je aandacht. Het lijkt hiermee niet onnatuurlijk of vreemd maar eerder een logisch design. De W202 was de opvolger van de W201 oftewel de 190 serie. Deze was zeer succesvol en veel elementen in de vormgeving kwamen in de W202 in een geperfectioneerde vorm terug. De Mercedes W202 was ook de eerste waarin de benaming C-klasse gebruikt werd, iets dat nu kenmerkend is voor Mercedes net zoals een Audi A4 voor Audi’s modellen herkenbaar is.

De W208, gebouwd op het onderstel van de C-klasse is de sportcoupé of cabrio uitvoering. De vormgeving met de ronde lampen kwam van de E-klasse. De combinatie W202, W208 is dus helemaal niet zo’n gek idee. De vormgeving van de E-klasse op een C-klasse lijkt op een upgrade die Mercedes zelf had kunnen doen om verder van de vormgeving van de 190 serie af te stappen.

mercedes w208 voorkant

mercedes w202 voorkant

Foto Prior Design – Ray T op Flickr
Foto Nakhon100 op Flickr
licentie

You may also like...