Zijn jouw klassieker of oldtimerbanden nog goed?

vredestein
bron: Vredestein

De lente komt eraan en nu de temperaturen stijgen zien we de eerste oldtimers en klassieke auto’s alweer de weg op gaan. Controleer voor je gaat rijden je banden op haarscheurtjes of andere zichtbare schade en tijdens het rijden op trillingen. Als banden lang in dezelfde positie staan, kan de onderkant vlak worden waardoor je een trilling zult voelen. Laat bij een trilling altijd je banden controleren, het kan een indicatie zijn dat je een hogere kans hebt op een klapband.

Mochten je banden versleten zijn of uitgedroogd dan kun je nieuwe oldtimerbanden kopen die de looks van je auto helemaal compleet maken. Nu oldtimers populair zijn volgende de autobanden fabrikanten ook met prachtige vintage banden voor de klassieker. We noemen een top 5 oldtimer banden merken.

Vredestein oldtimer banden

Bij oldtimer liefhebbers is de Vredestein Sprint Classic een bekende band. Met een prachtig design en moderne technologie is de Vredestein Sprint Classic een absolute topper. Bovendien is deze band beschikbaar met een snelheidsklasse tot 270km per uur. De Sprint Classic is in veel bandenmaten beschikbaar, van 13 tot 16 inch. De Sprint Classic is niet de enige topper voor klassiekers, we zetten ze op een rijtje:

Vredestein Grip Classic: een oldtimerband voor 4wiel aandrijving oldtimers en klassiekers. Het profiel is niet alleen mooi maar biedt ook grip op modder en zand en heeft een verbeterde structuur om aquaplaning tegen te gaan. Momenteel alleen in 205R16 beschikbaar met een maximale snelheid tot 190km/uur.

Vredestein Transport Classic: Net als de Sprint Classic een prachtige band voor je klassieke bestelwagen. Voorzien van nieuwe technologie met een mooi ontworpen profiel. Verkrijgbaar in bandenmaat 17/82/400 met snelheid tot 130km/uur.

Vredestein Snow Classic: voor de winterrally rijders onder ons die op zoek zijn naar goede winterbanden voor hun oldtimer. Bovendien kan de band van spikes voorzien worden! Momenteel helaas alleen in 15 inch beschikbaar, 155R15 en 165R15.

Kortom de basis is er, hopelijk komen er meer bandenmaten bij zodat iedere klassieker kan profiteren van de technologie en design van deze banden.

Michelin oldtimer banden

Michelin heeft een breed assortiment oldtimer banden met verschillende profielen en veel verschillende maten. Onlangs zijn daar nog de maten bijgekomen voor populaire auto’s als de Renault 16, VW Kever en voor Volvo, Alfa Romeo en Lancia. Download de complete brochure van Michelin oldtimer banden voor alle banden en bandenmaten.

michelin oldtimer banden

Michelin oldtimer banden brochure

Pirelli oldtimer banden

Ook van Pirelli worden nog steeds oldtimerbanden gemaakt. Bijvoorbeeld de CA67, CN72, CN36 en CN12, passend voor Jaguar, Porsche, Ferrari en bijvoorbeeld Morgan.

Maxxis oldtimer banden

Maxxis oldtimer banden zijn er onder andere met een witte zijkant, zoals de MA-1 en de MA-P3.

Dunlop oldtimerbanden

Dunlop heeft oldtimer banden voor zowel sportieve auto’s met de Dunlop SP Sport Classic als voor terreinwagens met de SP44 Weathermaster.

Uiteraard zijn er meer merken die mooie banden voor je oldtimer of klassieker maken, je kan ons altijd een bericht sturen met jou auto en bandenmaat zodat we je specifiek voor jou auto een overzicht kunnen sturen. Oldtimer banden kunnen duurder zijn doordat ze in kleine oplage gemaakt worden. Een alternatief kan zijn om een reguliere autoband met een mooi bijpassend design te kiezen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

You may also like...