Gumball 3000

gumball 3000

Voor mensen die sinds 1999 onder een steen hebben geleefd en nu naar buiten komen, even een korte uitleg wat de Gumball 3000 is. De Gumball 3000 is een 3000 miles tellende rally verdeeld over 6 dagen. Niets bijzonders zover. Wat wel bijzonder is, en anders dan bij andere rally’s, is de super decadente lifestyle van deze rally. Aan Gumball doen geen mannen met snorren en petjes van auto merken mee, er rijdt geen autootje met reserve onderdelen en een monteur achter de stoet aan. Bij de Gumball 3000 rijden miljonairs in supercars, hypercars en andere exoten van het ene luxueuze hotel naar het andere waar iedere nacht feesten georganiseerd worden. Kortom, overdag in je supercar scheuren over de openbare weg, ’s nachts feesten. Thats it.

Wie is de Gumball 3000 begonnen?

Iemand die Maximillion Cooper heet ging in 1999 met 50 vrienden van London naar Rimini (Italië) rijden. Hierna werd het ieder jaar herhaald en werd het evenement steeds groter. Tegenwoordig rijden veel bekende artiesten en sporters mee. In 2001 maakte de BBC een documentaire ervan en gaf MTV aandacht aan het event. In 2003 kwam er een film uit over deze rally. Wat opvalt aan Gumball is dat er weinig respect is voor de verkeersregels en niet op een dubbeltje gekeken wordt. Boetes worden betaald en als de auto kapot gaat, wordt er een nieuwe ingevlogen. Het inschrijfgeld bedraagt ongeveer 30.000 euro, voor sommige kleingeld, voor andere de prijs van hun auto. Nog steeds wordt de rally jaarlijks gehouden en de populariteit blijft groeien. Een bekende Nederlander die mee doet: Afrojack. Andere mensen die je vast wel kent: David Guetta, Deadmau5, wat mensen van Jackass, Tony Hawk, Jon Olsson, Xzibit en natuurlijk Maximillion Cooper himself.

Gumball 3000 2015

In 2015 start de Gumball 3000 in Stockholm op 23 mei met de inschrijving van de auto’s en deelnemers. 29 mei gaat er iemand als eerste over de Finish en 30 mei is het event ten einde. Gumball Live in de Amsterdam ArenA is op 26 mei, je Gumball Live ticket  kun je kopen voor €39,-. Na de Autorai is dit het volgende moment dat er een hoop supercars in Nederland te zien zijn, waaronder: Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porsche, Aston Martin en Pagani.

foto: Chris Alban Hansen | licentie

You may also like...