Audi RS6

  • audi-rs6-concave-velgen
  • audi-rs6-achterkant
  • Audi RS6 C7 - Concavo wheels

De Audi RS6 wordt vaak genoemd in het rijtje met supercars. Recent gaan de foto’s en video’s van de RS6 van Jon Olsson het internet over, een aangepaste RS6 waar Olsson mee gaat rijden tijdens de Gumball 3000. De Gumball 3000 is een rally over de openbare weg waar veel supercars aan mee doen. Maar kun je een stationwagon vergelijken met een Lamborghini Gallardo? Het antwoord is ja, dat kun je. De RS6 heeft een motor die in veel opzichte hetzelfde is als de motor die in de Gallardo ligt. Door Audi ontwikkeld. Waarbij de Audi R8 meer gemeen heeft met de Gallardo, zoals de transmissie en het feit dat het geen stationwagon is, heeft het lange tijd niet dezelfde motor gehad. En nog steeds heeft de R8 minder vermogen als de Gallardo. De nieuwe RS6 heeft zelfs meer PK’s gekregen dan de Gallardo, en met wat aanpassingen laat Olsson zien, kun je de RS tot 1000 PK krijgen. Dit gaat richting een keer zoveel als je van een Ferrari 458 krijgt.

Audi RS6 of Audi R8 of Gallardo

Wat zou jij kiezen in dit rijtje? De nieuwprijs van een RS6 ligt rond de 138.000 euro, dit is ongeveer de helft wat je voor een Gallardo betaald en ongeveer 60.000 minder dan je voor de basis versie van de R8 moet aftikken. Geen wonder dat de RS6 populair is, heb je ook nog ruimte voor 4 personen, bagage en een skikoffer.

RS6 op Concavo wheels

De Audi RS6 op de foto staat op Concavo wheels, een exclusief velgenmerk die de nadruk left op vakmanschap. De steek en ET waarde worden op maat gemaakt. Naast Audi, zie je de merken Mercedes, Lexus, BMW en bijvoorbeeld Lamborghini, op Concavo velgen rijden. Het design van de lichtmetalen velgen van Concavo karakteriseert zich met scherpe lijnen afgewisseld met soft curves. Concavo is een velgenmerk die je absoluut in de gaten moet houden, dit bedrijf gaat interessante dingen maken!

 
foto: Concavo wheels | licentie

You may also like...