Laat je velgen stralen

bmw-i8-velgen-reparatie

Er zijn diverse manieren om ervoor te zorgen dat je oude velgen er weer als nieuw uit komen te zien. Dit kan bijvoorbeeld door de velgen te ontlakken met een chemische methode en daarna te overspuiten of door de velgen te stralen en daarna opnieuw te spuiten. Het overspuiten kan met een voorbereiding van chemisch ontlakken wanneer de velg nog in goede staat is en weinig tot geen schade en krassen heeft. Oxidatie is ook een grote sta in de weg wanneer het om overspuiten gaan. In dat soort gevallen is het beter om de velgen eerst te laten stralen. Dit is een chemisch proces om de verf van de velg te halen. Wanneer dit gedaan is kan worden overgegaan tot het stralen. Hoe dit precies werkt leggen we hieronder uit.

Velgen met glasparel stralen

Veel mensen zullen wel ongeveer weten wat zandstralen is. Het is feitelijk het op hoge snelheid afvuren van grove deeltjes op een oppervlak om verf te verwijderen. Wij gebruiken hiervoor glasparel. Dit onder andere omdat deze korrels herbruikbaar zijn. Door de velgen met glasparel te stralen verwijderen we met gemak alle oude verflagen uit alle hoeken en kieren. Er blijft geen restantje lak of verf achter en eventuele roestplekken worden weggeblazen. Op deze manier blijft een kale en helemaal ‘schone’ velg over. Na het stralen van de velgen heb je dus een kale velg die klaar is voor een laag primer. Dit vormt natuurlijk de perfecte basis voor bijvoorbeeld een spectaculaire nieuwe kleur. We werken de velgen af met een blanke lak zodat je heel lang plezier hebt van je nieuwe velgen en de kwaliteit perfect is.

Je oude velgen weer zo goed als nieuw door Kuil

Hoewel je natuurlijk nieuwe banden en velgen bij Kuil kunt aanschaffen zijn we er ook voor tweedehandsproducten en het opknappen van je velgen. Dit zorgt vrijwel altijd voor lagere kosten. Naast het stralen of ontlakken kunnen we ook onder andere het volgende voor je velgen doen:

  • CNC afdraaien
  • Richten
  • Spuiten
  • Lassen

Wist je dat Kuil Banden ook veel voor oldtimers en klassiekers doet? In de regio zijn wij de velgen expert wanneer het aankomt op oude velgen weer in zijn originele glorie herstellen. Informeer naar de mogelijkheden en bekijk de voorbeelden. Je zult verstelt staan dat wij velgen als nieuw kunnen maken die een ander al lang bij het oud ijzer zou doen!

 

You may also like...