Porsche Panamera, veel meer dan alleen een Porsche 911 met vier deuren. 

De Panamera verdeelde bij zijn introductie autofans in twee groepen, mensen die het als een ‘te grote’ Porsche 911 zien en mensen die er de perfecte compromis tussen een sportauto en luxe sedan in zien. De auto heeft veel styling van de 911 gebruikt, het is echter niet alleen de styling die op de 911 lijkt, het zijn ook de prestaties en daar wordt het interessant.

porsche-panamera-velgen-spuiten

Porsche Panamera mk1

porsche-911-997-zijkant-vertexautocom

Porsche 911, foto: Vertexauto.com, Flickr. Licentie: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Zoals deze Porsche Panamera 4S die bij Kuil Banden staat. Voorzien van een 4.8 liter V8 heeft de auto beschikking over maar liefst 400PK. Dit is 45PK meer dan zijn tijdgenoot, de 911 (997 serie). Hiermee raak je niet alleen een gevoelige snaar voor de 911 liefhebber maar biedt je veel meer dan een compromis tussen de 911 en een sedan. Je vult het gat tussen sportauto’s en sedan door een auto te creëren die beide is.

Het is belangrijk voor ons dat het merk Porsche stevig is verankerd in de maatschappij. En een bereikbare droom is.

Één van de principes van Porsche. Bron: www.porsche.com

Porsche is niet alleen de 911 (en ook nooit geweest)

Hoewel we Porsche allemaal kennen van de 911 is het merk altijd al meer geweest dan alleen die auto. Waarbij het merk altijd zich in het segment tussen supercar – sportauto en auto voor iedereen heeft bevonden. In het verleden al met de 924, goedkoper dan de 911 en gebouwd in samenwerking met VW en Audi. De auto was een success en heeft het bedrijf in moeilijke tijden boven water gehouden.

Ook tegenwoordig is met de Boxter en Cayman een voordeliger alternatief beschikbaar voor degene voor wie de 911 te hoog gegrepen is. En met de Panamera, Cayenne en onlangs de Macan is er een Porsche voor degene die meer ruimte wil dan het kleine achterbankje in de 911. Geen van deze auto’s is hetzelfde als de 911 maar al deze auto’s hebben dat speciale Porsche gevoel, bieden zeer hoge prestaties en zijn uiteindelijk evenveel plezier.

You may also like...