Kan ik de bandenmaat op kenteken zoeken?

bandenmaat-kenteken

Er zijn meerdere websites zijn waar je je kenteken in kan voeren om zo een bandenmaat te achterhalen. Het is echter belangrijk om te weten dat het niet altijd mogelijk is om de correcte bandenmaat op kenteken te vinden. Dit komt omdat de bandenmaat ook onder meer van de gemonteerde velgmaat afhankelijk is. Alleen wanneer je 100% zeker weet dat de in de fabriek gemonteerde standaard velgen nog onder de auto zitten zou je via je kenteken de bandenmaat kunnen proberen te achterhalen. Dan is het overigens alsnog mogelijk dat de auto in verschillende jaren met verschillende velgmaten de fabriek is uitgerold. Het is daarom handiger om bij het achterhalen van de juiste bandenmaat gewoon even naar de auto te lopen en op de band te kijken. Óf je schakelt de experts in van Kuil Banden. Bij Kuil staan we uiteraard graag voor je klaar.

Niet bandenmaat op kenteken zoeken maar makkelijk aflezen op band

De makkelijkste manier om de bandenmaat van je auto te achterhalen is door simpelweg de code op je huidige banden af te lezen. Op de zijkant van elke band staat een reeks letters en cijfers. Hier staat achtereenvolgens:

  • De breedte van de band
  • De hoogte van de band
  • De radiaal van de band
  • De velgmaat
  • Het draagvermogen
  • De snelheidsindex

Let er wel op dat het natuurlijk nodig is om de banden en de velgen op elkaar af te stemmen. Als je nieuwe velgen koopt kan het ook nodig zijn om nieuwe banden aan te schaffen en vice versa.

Vertrouw op de kennis van de experts

Als je de verkeerde bandenmaat op kenteken hebt gevonden en aan de hand hiervan nieuwe banden koopt dan kan het goed zijn dat de banden niet passen. Als ze wel passen kan het alsnog tijdens het rijden voor slechte prestaties zorgen. Kom daarom gerust eens langs bij Kuil om advies op maat in te winnen. Zo heb je altijd de beste banden en velgen onder je auto.

 

 

You may also like...