Winterbanden van 17 inch kopen

winterbanden-17inch-kopen-kuilbanden

Aardig wat auto’s die in Nederland populair zijn hebben 17 inch banden. Deze wat grotere bandenmaat is bijvoorbeeld onder veel Mercedes, Opel en Audi modellen te vinden. Wanneer je winterbanden van 17 inch zoekt dan is het belangrijk om de beste producten voor jouw auto te kiezen. Het hebben van ongeschikte banden kan zorgen voor onveilige situaties op de weg en zeker wanneer er winters weer is kan dit erg gevaarlijk zijn. Kies er daarom voor om de hulp en kennis van experts in te schakelen. Bij Kuil Banden kun je erop rekenen dat je met de beste 17 inch winterbanden weer richting huis vertrekt. We bespreken jouw situatie en je auto en op basis daarvan geven we advies op maat.

Het zijn vaak auto’s met wat meer vermogen of SUV modellen die standaard op 17 inch staan. Voor dit soort auto’s hebben fabrikanten van winterbanden speciale banden gemaakt waarvan de rijeigenschappen op de auto aansluiten. Hierdoor heb je een veilige en comfortabele combinatie tussen banden en auto. Ook kan het zijn dat sommige banden een OE markering hebben, dit wil zeggen dat deze banden een goedkeuring hebben van de autofabrikant om onder dat model auto gemonteerd te worden. Ook van al deze informatie zijn de Kuil bandenspecialist in Groningen op de hoogte. Ze worden up-to-date gehouden over bandentesten, nieuwe producten en ontwikkelingen in de bandenbranche.

De beste merken winterbanden van 17 inch

Wat de beste winterband is hangt namelijk van veel verschillende factoren af. Elke merk en model heeft weer zijn eigen voor- en nadelen die wel of juist niet overeenkomen met jouw wensen. Denk hierbij aan factoren zoals:

  • Rijgedrag
  • Brandstofefficiëntie
  • Geluid
  • Grip bij regen en sneeuw
  • Grip op droog wegdek
  • Speciaal aangepaste banden voor bepaalde merken

Het kan hierdoor lastig zijn om door de bomen het bos te zien, maar de experts van Kuil weten hierin je uitstekend te adviseren. Doordat we van veel a-merken en ook van goedkopere maar kwalitatief uitstekende b-merken winterbanden van 17 inch op voorraad hebben kun je bovendien rekenen op een snelle service.

Wanneer winterbanden gebruiken?

Een specifieke datum wanneer winterbanden de voorkeur hebben boven zomerbanden is er niet. Als vuistregel gebruikt men vaak de grens van 7 graden Celsius. Hieronder doen winterbanden het uitstekend, terwijl zomerbanden mindere prestaties gaan leveren. Door op tijd te wisselen kun je mogelijk gevaarlijk situaties voorkomen. Kom daarom tijdig bij Kuil Banden langs voor advies of een nieuw setje winterbanden van 17 inch.

You may also like...