Wintersport 2019: paklijst voor auto

winterbanden-wintersport

Veel wintersportliefhebbers trekken er in de winter vanuit Nederland één of meerdere weken op uit om van de mooiste pistes te glijden. Wanneer ook jij in 2019 op wintersport gaat is het aan te raden om goed voorbereid de weg op te gaan. Bestemmingen zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zijn natuurlijk eenvoudig te bereiken met de auto, maar zeker met winters weer is het verstandig om op alles voorbereid te zijn. Een paklijst kan daar zeker bij helpen. Denk voordat je wintersport in 2019 bijvoorbeeld aan de volgende zaken:

  • Sneeuwkettingen (zeer belangrijk, en gemakkelijk te huur bij Kuil Banden)
  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes
  • Verbanddoos
  • Antivries
  • Alcoholtester (verplicht in Frankrijk)
  • Vignetten en milieustickers

En natuurlijk is het essentieel om met de juiste winterbanden op wintersportvakantie te gaan!

Ga met goede winterbanden op wintersport in 2019

Wanneer het kouder dan zeven graden is hebben zomerbanden aanzienlijk minder grip dan winterbanden. Het is daarom zeker bij je wintersport in 2019 van groot belang om met de juiste autobanden te vertrekken. Bovendien is het in onder andere Duitsland verplicht om winterbanden of goede all season banden onder je auto te hebben. Het voor elkaar hebben van je autobanden is dus niet alleen een aanrader, maar echt noodzakelijk als je een boete wilt voorkomen.

Wat zijn de beste winterbanden?

Voor elke auto en elke situatie is er weer een andere beste winterband aan te wijzen. Het is daarom belangrijk om niet willekeurig op internet te gaan bestellen, maar om te vertrouwen op de experts van Kuil Banden. Kom gerust langs voor advies op maat. We kunnen samen bespreken of een A-merk of juist een wat goedkopere B-merk band beter bij jou past. Of misschien is het juist een all season band die voor jou de meeste voordelen geeft.

 

You may also like...