Winterbanden, de temperatuur vraagt erom!

winterbanden
foto flickr: mroach

Winterbanden, in Nederland kun je eigenlijk geen vaste datum noemen wanneer je ze nodig hebt en wanner weer niet. In landen als Noorwegen en Oostenrijk is dit een stuk makkelijker. Je kan bijna een dag op de kalender aanvinken waarop je je bandenwissel kan gaan doen. Maar in Nederland kan de temperatuur ineens heel diep dalen of enorm gaan stijgen. Winterbanden kun je het beste monteren wanneer de temperatuur onder de 7 graden is. En rij je van huis naar je werk vroeg in de ochtend en ’s avonds na een uur of 6 weer terug, dan kan die tijd ineens als heel snel aanbreken. Vandaag was het dan ook zover, vanmorgen vroeg was het een halve graad boven nul en vannacht heeft het zelfs gevroren.

Winterbanden zonder sneeuw en ijs?

Winterbanden zijn niet per definitie alleen nodig bij sneeuw en ijs. Het materiaal waarvan een winterband gemaakt is, heeft eigenschappen die bij lage temperaturen tot hun recht komen. Wat zijn de voordelen van een vroege bandenwissel:

  1. Veiligheid: winterbanden zijn veiliger bij lage temperaturen
  2. Kosten: over het algemeen profiteren vroege vogels van lagere prijzen
  3. Geen last van wachttijden: wanneer de eerste sneeuw valt, wordt het ineens heel druk bij de bandenspecialisten en kun je niet op tijd je winterbanden onder je auto hebben
  4. Je bent er klaar voor: mocht het s’ nachts ineens gaan sneeuwen of ijzelen, dan hoef jij je ’s morgens wanneer je naar je werk rijdt, nergens zorgen over te maken.
  5. Voorkom een boete: sommige landen hebben een verplichte periode waarin je winterbanden moet hebben, ongeacht of er sneeuw en ijs ligt.

Plan je bandenwissel in

Plan die bandenwissel direct in. Wacht niet langer maar maak nu een afspraak bij Kuil Banden via telefoonnummer 050 404 1695 en plan je bandenwissel in. Je profiteert van super winterbandenĀ prijzen en kan snel terecht voor je bandenwissel. Nog een laatste tip: koop in oktober of november winterbanden van Goodyear of Dunlop bij Kuil Banden en maak kans op een weekendje weg!

You may also like...