APK keuring, auto onderhoud en reparatie

APK keuring, auto onderhoud en reparatie

De APK keuring is een periodieke wettelijk verplichte keuring. De auto wordt bij deze auto keuring getoetst op door de RDW vastgestelde eisen. De keuringseisen voor de APK omvatten alles wat voor de veiligheid van belang is. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld remmen en banden maar ook bijvoorbeeld de gordels en de ruitenwissers worden gecontroleerd. Bij de keuring kan je auto goedgekeurd worden of afgekeurd. Wanneer je auto APK afgekeurd is moet het afgekeurde punt gerepareerd worden om alsnog goedgekeurd te worden. Bij Kuil Banden kunnen wij van APK keuring tot reparatie voor je verzorgen. Doordat wij het belangrijkste punt dat vaak tot afkeur leidt zelf in huis hebben; de banden, weet je zeker dat je je auto weer snel mee kunt nemen. Kun je niet op de keuring wachten of moet je auto blijven voor reparatie dan hebben wij altijd een leenauto voor je klaar staan.

Auto onderhoud

Auto onderhoud is belangrijk om reparaties te voorkomen en veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. Je kunt bij ons een kleine beurt of een grote beurt uit laten voeren. Bij de kleine beurt wordt je auto op 20 punten nagekeken, de motorolie wordt ververst en de ruitenwisservloeistof bijgevuld. Bij de grote beurt wordt je auto op 90 belangrijke punten nagekeken en worden alle vloeistoffen bijgevuld en filters vervangen. Bij de grote beurt worden ook de bougies vervangen en het remsysteem gereinigd. Naast je auto een kleine beurt of een grote beurt geven zijn er nog een aantal onderhoudsdiensten die voor je van belang kunnen zijn. Heb je een automaat dan doe je er goed aan de versnellingsbak door te laten spoelen. Voor een auto met airco raden we aan iedere 2 jaar de airco te laten reinigen.

Auto reparatie

Door je auto goed te onderhouden kunnen veel reparaties voorkomen worden, de uitzondering hierop zijn de onderdelen die door het gebruik slijten. Auto onderdelen zoals autobanden, remmen, ruitenwissers en bijvoorbeeld de distributieriem hebben een beperkte levensduur en zullen op den duur vervangen moeten worden. Wanneer je je auto bij ons in onderhoud hebt, proberen we je dit tijdig te laten weten zodat je niet voor verassingen komt te staan. Het kan echter voorkomen dat er een onderdeel kapot gaat. Is bijvoorbeeld je startmotor of je accu kapot dan merk je dit doordat de auto niet meer wil starten. Ook voor reparatie helpen we graag. Meestal merk je het als een onderdeel kapot aan het gaan is, in het voorbeeld van de accu of startmotor zul je merken dat de auto steeds moeilijker start. Twijfel je over een 'geluidje' dat je hoort of heb je het idee dat een onderdeel het niet helemaal goed meer doet? Wacht dan niet tot het te laat is maar neem op tijd contact op. Onze werkplaatschef kijkt graag met je mee en rijdt desnoods een rondje in de auto om te achterhalen wat dat 'geluidje' veroorzaakt. Neem contact op met Paul via 050 404 2813. Paul kan je voor de APK keuring, het onderhoud en eventuele reparatie altijd verder helpen.

Nederlands
APK keuring, auto onderhoud en reparatie

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer