Velgen polijsten

Velgen polijsten

velgen hoogglans verdichten

Aluminium velgen polijsten is ideaal voor velgen die voorzien zijn van een gepolijste rand of voorkant, maar kan ook gekozen worden voor velgen die net gespoten zijn. Deze velgen kunnen wij ontlakken en daarna polijsten. Velgen polijsten geeft een exclusief uiterlijk aan de velg. Wij kunnen de hele velg polijsten of alleen een deel, zoals de rand van de velgen of de voorkant van de spaken.

Velgen polijsten wordt in een aantal stappen gedaan:

  • Velgen reinigen: Je velgen gaan we grondig reinigen. Dit wordt gedaan met speciale schoonmaak middelen en met een velgen wasmachine, deze maakt de velgen ook 100% droog.
  • Velgen ontlakken: Sommige velgen zijn in een kleur gespoten. Om deze velgen te kunnen polijsten zullen we eerst de velgen chemisch ontlakken. Dit verwijderd de laklaag van de velg waardoor je kale aluminium velgen overhoudt.
  • Velgen reparatie: Schade aan je velg rand zoals stoeprandschade wordt door ons verwijderd bijvoorbeeld door middel van velgen afdraaien, bij deze velgen reparatie wordt de buitenste rand van de velg afgedraaid en is hierdoor weer helemaal schadevrij. Wanneer velgrand schade te diep is, kunnen wij de schade vullen.
  • Velgen polijsten: Aluminium velgen polijsten wordt met de hand gedaan, door middel van schuren en een polijstborstel. Om het resultaat perfect te krijgen doen wij in de laatste stap de velg ongeveer een uur in de hoogglans verdicht machine. Lees hieronder meer over hoogglans verdichten.velgen polijsten

Velgen hoogglans verdichten

Hoogglans verdichten van velgen is een slijp proces waarbij in meerdere stappen de velg geschuurd wordt. Dit proces wordt uitgevoerd in een hoogglans verdicht machine die, met onder andere keramische kegels, de velgen zeer gelijkmatig polijst. de kegels zorgen ervoor dat de poriën van het aluminium dicht geslagen worden. Dit brengt een aantal voordelen met zicht mee:

  1. doordat het oppervlak van de velgen gladder is geworden, heeft vuil minder kans zich aan de velg te hechten
  2. hoogglans verdichten wordt machinaal gedaan in ongeveer 34 uur, doordat dit zeer gelijkmatig gebeurd is het resultaat perfect
  3. doordat hoogglans verdichten een geautomatiseerd proces is, kunnen wij dit zeer voordelig aanbieden

Levertijd en kosten van velgen polijsten

Actuele levertijd voor het polijsten van velgen is ongeveer 2-3 weken . Minder dan 3 dagen is niet mogelijk in verband met de verwerkingstijden voor hoogglans verdichten. De eerste fase van het verdichten duurt bijvoorbeeld 20 uur.

Prijzen velgen polijsten / hoogglans verdichten:

  • polijsten / hoogglans verdichten inclusief laklaag verwijderen (inclusief herstel stoeprandschade) 
  • polijsten velgrand (inclusief herstel stoeprandschade) 
  • onderhoudsbeurt hoogglans verdichten (jaarlijks onderhoud voor gepolijste wielen) 

Prijzen op aanvraag. Bel 050-404 2653 of mail een aantal foto's naar ons via wielen@kuil.nl Vaak kunnen wij op basis van de foto's de prijs voor u bepalen.

Je velgen polijsten is een goed alternatief voor velgen spuiten, beide geven een perfect resultaat en maken je velgen als nieuw. Wil je je velgen bij ons laten polijsten of wil je meer informatie en voorbeelden zien? Neem contact op met onze velgenexpert bereikbaar via 050 404 2653 of via wielen@kuil.nl. Neem vandaag nog contact op voor het velgen polijsten.

Nederlands
Velgen polijsten

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer