Velgen reparatie

Velgen reparatie

velgen reparatie

Velgen reparatie kan een goed alternatief zijn voor nieuwe velgen. Velgen spuiten, poedercoaten, polijsten en richten zijn de meest voorkomende werkzaamheden bij velgen reparatie. Door meer dan 20 jaar ervaring en een ruime werkplaats die is voorzien van moderne apparatuur kan vrijwel iedere reparatie perfect uitgevoerd worden. Je bent hiermee verzekerd van een perfect resultaat.

Velgen spuiten en velgen stralen

Oppervlakkige schade herstellen: Velgen spuiten kan stoeprand schade, aanslag van pekel of andere oppervlakkige schade weghalen. Eerst gaan we de velgen stralen en daarna gaan we de velgen spuiten. Dit kan in de originele kleur of we kunnen de velgen spuiten met speciale lakken, metallic lak of voorzien van water transfer printing. De velgen worden altijd perfect afgewerkt met een blanke lak voor een extra lange levensduur. Hierna zien de velgen er weer als nieuw uit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel onze schadespecialist op 050 404 2653.

Velgen poedercoaten

Velgen poedercoaten is een zeer specialistisch onderdeel van velgen reparatie en vereist industrieel gereedschap om uit te voeren. Velgen poedercoaten gebeurt op de volgende manier: negatief geladen deeltjes worden op een positief geladen object (in dit geval de velg) verstoven. Het poeder blijft hierdoor plakken aan de velgen. Daarna gaan de velgen in een oven zodat het poeder uitvloeit tot een dunne laag die je velgen zal beschermen onder alle omstandigheden. Het resultaat van je velgen poedercoaten is een krasvaste laag op de velg die je velgen beschermt tegen alle invloeden van buitenaf.

Velgen polijsten

Wanneer je velgen dof lijken of oppervlakkige krassen hebben kunnen wij de volgende velg reparatie uitvoeren: velgen polijsten. Bij Kuil Banden worden velgen machinaal gepolijst. Door velgen te polijsten kunnen wij de velg zijn oorspronkelijke glans terug geven, vrij van krassen en helemaal als nieuw. Naast de complete velg te polijsten kunnen wij bij onder andere custom made wielen ook alleen de randen polijsten.

Velgen richten

Een velgen reparatie die niet voor het optisch verbeteren gedaan wordt, is velgen richten. Een stoeprand raken of door een gat in de weg rijden, kan de velg krom maken. Je kunt dit merken door een trilling in het stuur of doordat de band leeg loopt. Velgen richten is een simpele maar zeer nauwkeurige velgen reparatie die wij bij Kuil Banden veel uitvoeren. Voel je een trilling in het stuur of ben je met je wiel tegen iets aangereden en wil je zeker weten of je velgen nog goed zijn? Neem contact op met onze velgenexpert via 050 404 2653. Ook mag je altijd langskomen zodat iemand direct naar je velgen kan kijken. Velgen kunnen op veel verschillende manieren gerepareerd worden.

Naast bovenstaande methodes kunnen wij ook: velgen lassen, hoogglans verdichten, glasparel stralen, monteren en demonteren van meerdelige wielen, naafgat uitdraaien, ET waarde verhogen en de velgrand afdraaien. Van te voren weet je altijd wat de kosten zullen zijn en kunnen we ook kijken naar nieuwe velgen als alternatief voor velgen reparatie.

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer