Winterbanden met velg

Winterbanden met velg

Veel mensen die ervoor kiezen om zowel zomer- als winterbanden te gebruiken hebben ook twee setjes velgen. Het is namelijk zo dat banden beschadigd kunnen raken bij het omleggen. Hierdoor is het eenvoudiger en op lange termijn vaak ook voordeliger om te kiezen voor zomerbanden met velg en winterbanden met velg. De bandenwissel verloopt sneller en is daarmee goedkoper. De band hoeft niet van de velg af, de velg hoeft enkel gewisseld te worden.

Handig is dat je bij Kuil gemakkelijk een combinatie van winterbanden met een velg kunt aanschaffen. Kies eenvoudigweg welke producten je wilt hebben en wij zorgen dat dit setje snel onder je auto gezet kan worden. Dit gaat natuurlijk niet alleen op voor de winterbanden, want ook het aanschaffen van zomerbanden of all-season banden met velg is bij ons eenvoudig.

Bespaar bij de bandenwissel

Wanneer je kiest voor winterbanden met velg scheelt dit je per jaar twee keer de bandenwissel kosten, aangezien de banden niet van de velg af hoeven. Bovendien is het beter voor de banden om ze om de velg te laten aangezien bij de montage veel kracht op de band komt te staan. Een ander bijkomend voordeel van winterbanden met velg heeft te maken met de weersomstandigheden. Wanneer het glad wordt op de wegen, trekken de strooiwagens weer massaal het land in. Goed voor de veiligheid maar een stuk minder voor je mooie velgen. Winterbanden met stalen velgen maar ook de speciaal voor de winterse omstandigheden gemaakte lichtmetalen velgen, kunnen hier wél goed tegen. En je lichtmetalen velgen met zomerbanden liggen weer gewoon klaar voor volgend seizoen.

Winterbanden met stalen velg

Nog niet zo lang geleden had iedereen die winterbanden had van die zwarte of metaalkleurige stalen velgen. Het leek er bijna op alsof winterbanden met stalen velg populairder waren dan met lichtmetalen velgen. In het straatbeeld kon je zo de auto’s eruit pikken die winterbanden hadden. Tegenwoordig is dat anders. De aluminium velgen prijzen daalde, er kwamen winterbanden set aanbiedingen en al snel schakelde men massaal over naar lichtmetalen velgen. Uiteraard hebben wij bij KUIL Banden nog steeds winterbanden met stalen velgen in het assortiment, wij raden je echter ook aan even bij onze lichtmetalen velgen te kijken want voor een minimaal prijsverschil ga jij stijlvol de winter in!

Wat voor winterbanden met velg kopen?

Je hebt bij Kuil de keuze uit een groot assortiment winterbanden. Het hangt van jouw auto en rijgedrag af wat de beste keuze is. Wij kunnen perfect helpen bij deze keuze. Ons advies op maat voorkomt dat je teveel uitgeeft voor banden die je misschien helemaal niet nodig hebt. Naast het uitzoeken van de band is het ook mogelijk om uit diverse velgen te kiezen. Veel mensen kiezen voor winterbanden met een velg van staal, hoewel tegenwoordig ook lichtmetalen velgen gekozen worden. We noemen de voor- en nadelen van beide keuzes.

Stalen velgen kopen heeft de volgende voordelen:

 • Stalen velgen zijn over het algemeen goedkoper
 • Staal is minder kwetsbaar voor pekel (zout + water)
 • Velgen van staal kun je gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld de originele wieldop

Dan nog even de nadelen:

 • Stalen velgen kunnen gaan roesten als de laklaag beschadigd raakt
 • Je wieldop kun je kwijtraken
 • Het geheel oogt natuurlijk minder strak dan lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen kopen, de voordelen:

 • Ga je voor lichtmetalen velgen dan kies je een mooi design die bij je auto past
 • Lichtmetalen velgen zijn er in meerdere uitvoeringen, waaronder specifiek voor de winter; informeer welke dit zijn bij onze specialisten
 • Vaak net wat meer keus in velgmaten dan bij stalen velgen

Dan de nadelen van lichtmetalen velgen kopen:

 • Het design is ook een nadeel, waarbij een stalen velg niet veel met je doen, kun je op het ontwerp van de lichtmetalen velg uitgekeken raken
 • Koop je velgen van lage kwaliteit of lichtmetalen velgen die niet voor de winter geschikt zijn, dan zal het zout en pekel sneller van invloed zijn op de velg en ontstaat oxidatie

Onderhoud aan je velgen

Nu je je winterbanden met velg onder de auto hebt zitten is het een mooi moment om eens goed naar je lichtmetalen velgen met zomerbanden te kijken. Hebben je velgen stoeprandschade? Zijn ze dof en kunnen ze wel weer eens gepolijst worden? De winter is de ideale tijd om velgen reparatie plaats te laten vinden. De komende maanden heb je ze niet nodig en bij KUIL Banden is er altijd wel een goede aanbieding om ze weer helemaal strak te maken. Zo zijn je velgen in de zomer, wanneer ze weer onder je auto gemonteerd worden, helemaal als nieuw. Lees hier meer over velgen reparatie of informeer hiernaar wanneer je langs komt om je winterbanden met velg te laten monteren.

Veel A-merken en minder bekende namen op voorraad

Bij Kuil proberen we niet de duurste A-merken aan onze klanten te verkopen maar maken we een eerlijke, transparante afweging in ons adviesgesprek. Voor elke automobilist zal een andere autoband en velg de beste keuze zijn. Wij zijn hier gewoon eerlijk en open over. Bekende merken zoals Pirelli, Vredestein en Continental bieden vaak hoog comfort en een goede slijtvastheid. daardoor zijn ze wel een stukje duurder dan B-merken. We adviseren over de beste prijs-kwaliteit en monteren de velgen en banden op de modernste apparatuur. Ons doel? Alleen maar tevreden klanten!

 

Nederlands
Winterbanden met velg

© 2017 Kuil Banden | Alle rechten voorbehouden | Cookies | Privacy | Voorwaarden | Disclaimer