Dunlop Winter Sport 5

Winterbandentest 2017/2018 winnaar: Dunlop Winter Sport 5, kwam in de 16 inch bandentest als beste naar voren. En je hoeft geen bandenspecialist te zijn om dat te begrijpen, één blik op het profiel is voldoende om dat te begrijpen. Het profiel bestaan uit veel blokken voorzien van talloze lamellen en diepe groeven. Het resultaat is veel grip in sneeuw, op ijs en nat wegdek. En dat is precies wat tijdens de Winterbandentest 2017/2018 er toe doet!

Waarom de Dunlop Winter Sport 5 kopen?

Er zijn meerdere redenen om de Dunlop Winter Sport 5 te kopen. Allereerst is het een echte winterband, gemaakt met extreme winterse eigenschappen als uitgangspunt. Diepe sneeuw, ijs, nat wegdek en lage temperaturen. Dunlop is van oudsher een sportief bandenmark en laat dit met de Dunlop Winter Sport 5 ook weer terug komen.
De technologie in de banden zijn gericht op deze sportieve rijervaring

  • Hogere stabiliteit en betere aansluiting op de velg waardoor deze winterband een precies sturing heeft
  • Jointless belt, een recente technologie in de bandenwereld die ook weer bijdraagt aan die  verbeterde stabiliteit door omtrek vervormingen bij hoge snelheid te verminderen.
  • Silica plus compound, dit zien we bij steeds meer winterbanden voorbij komen, een hoge hoeveelheid silica in de rubbersamenstelling. Het rubber compound met silica is afkomstig uit de motorsport en biedt betere grip en remeigenschappen bij lage temperaturen.
  • Winterse omstandigheden kunnen sterk variëren, denk aan sneeuw of ijs op de weg, ijzel, nattigheid of ineens een droge zonnige dag. Om de Dunlop Winter Sport 5 altijd de juiste grip te geven is er een lamellen systeem in het profiel verwerkt die voor al deze verschillende omstandigheden grip kan bieden.
  • Dunlop heeft voor de Dunlop Winter Sport 5 aandacht gegeven aan het contact met de weg, het loopvlak zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Door deze uitstekende druk verdeling krijg je hogere stuurprecisie en een effectieve druk verdeling. Dit komt de grip ten goede en de wegligging in met name de bochten.

Nog net niet helemaal overtuigd om tot het Dunlop Winter Sport 5 kopen over te gaan? Bekijk dan deze video, helaas in het Engels, maar Dunlop laat je precies zien wat deze winterbanden voor jou in petto hebben.

 

Dunlop Winter Sport 5

235 / 45 R17 97V  Winter

C
B

70 dB

3 Peak Mountain SymbolMS codeSidewall protectionXL Verstevigde zijkant
Out of stock

Dunlop Winter Sport 5

245 / 45 R17 99V  Winter

E
B

70 dB

3 Peak Mountain SymbolMS codeSidewall protectionXL Verstevigde zijkant
Out of stock

Dunlop Winter Sport 5

255 / 40 R19 100V  Winter

C
B

72 dB

3 Peak Mountain SymbolMS codeSidewall protectionXL Verstevigde zijkant
Out of stock